Dator > 7950 GT vs 8800 GTS

 • 7950 GT vs 8800 GTS


 • Nvidia och AMD har varit ledare i videon grafikhårdvara under nästan två decennier. I början av 1999 släppte Nvidia den första fristående grafisk (GPU) som skulle revolutionera persondator (PC) spel. GPU, eller grafikkort, tog mycket av stammen från centralenheten (CPU), vilket möjliggör för komplexa beräkningar, såsom skuggor och ljus objekt, som är nödvändiga för tredimensionella (3D) grafik

  Du behöver:.
  skruvmejsel.
  Ersättning skärmen.
  Ersättning inverter ombord.

  GeForce 7: e generationen

  GeForce 7: e generationen kort är anmärkningsvärda då den sista generationen att till fullo stödja avancerade Graphics Port (AGP). AGP var ett överlägset alternativ till de mer vanliga PCI Express-kortplats. På grund av den låga takten i antagandet, i slutet av den 7: e generationen cykeln, var många kort byggd exklusivt för PCI Express. Dessutom har denna generation infördes Intellisample 4,0, Scalable Link Interface (SLI) och TurboCache. Den viktigaste av dessa var SLI, eftersom det tillåtet att använda flera grafikkort i stöd av en enda processor.

  GeForce 8: e generationen

  Nvidia GeForce 8: e generationen började bolagets förenad shader arkitektur. Detta gjorde inbyggt stöd för Direct3D 10, för Shader Model 4. 0 och OpenGL 2. 1. Dessutom, en förbättrad tillverkningsprocess tillåtet för bättre kylflänsar och fläktar för att kompensera för den 7: e generationen överhettning problem. Åttonde generationen hade också omfattande stöd för virtuellt minne för att öka det inbyggt minne finns med varje kort.

  Nvidia 7950 GT

  Nvidia GeForce 7950 GT släpptes 2006 med en 550 megahertz (MHz) klockfrekvens och effektiv klockfrekvens på 1400 MHz. Den förbättrade processorn ökade prestanda till hela 45 gigabyte per sekund (Gb /s) av bandbredd. Medan han fortfarande lider av en del av värmen problem 7: e generationen var AGP versioner av detta kort kan hålla samma nivåer av användning med liten eller ingen problem.

  Nvidia 8800 GTS

  8800 GTS släpptes två upprepningar först 2006 och sedan 2007 med många förbättringar. De flesta av den gamla stammen har konsumerats, så det är troligt att du hittar bara de uppdaterade modeller. Den uppdaterade modeller levereras i antingen 512 megabyte eller 1024 megabyte (1GB) konfigurationer. Den uppdaterade versionen kommer också med en 650 MHz klocka med en effektiv klockfrekvens på i 1600 MHz.

  Slutsats

  Den ursprungliga 8800 GTS och 7950 är väldigt lika i pris och prestanda. Men om du kan hitta en 8800 i 512 eller 1024 megabyte konfiguration köpa det. De är en betydande förbättring jämfört med 7950 och den ursprungliga. Mer minne, snabbare hastigheter, mer bandbredd och bättre värmeavledning gör detta till en hård köpa att missa. Den förbättrade 8800 GTS var också nämns i samma prisnivå som originalet, så i de flesta fall kommer det att bli inom ett par dollar för 7950.


Previous:nothing Next:1GHz Pentium 1GHz vs Celeron

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag mu00C0rka en Personal Media Drive?
 • Hur låser jag upp mitt tangentbord på min Dell laptop?
 • hur man kan öka trådlös räckvidd med wifi booster-antenn
 • Hur kan jag byta ut RAM-minnet på en HP Pavilion laptop?
 • hur man läser en Dell Inspiron 700m 2GB SD kort
 • hur du skickar en trådlös fax på en HP
 • hur du tar bort hårddisken på en Dell Inspiron 7500
 • hur man bygger den ultimata hemdator
 • digital skanner typer
 • hur man installerar 9800 GX2 grafikkort