Dator > hur du monterar en pc laptop

 • hur du monterar en pc laptop


 • Laptop församling är en invecklad och komplex uppgift. Korrekt installation av alla komponenter kräver stadiga händer och mildhet. Laptop komponenter är ibland ganska ömtåliga och dyra, så se till att du klarar av uppgiften. Laptop församling varierar ganska mycket från modell till modell, men det allmänna förfarandet för montering förblir konstant. Om du bygger en bärbar dator från grunden, kommer du troligen behöva köpa en barebone-kit som innehåller allt du behöver utom CPU, RAM och hårddisk.
  1.
  Välj ett barebone kit om du planerar att sätta ihop datorn från grunden. Vid sidan av kit, behöver du även köpa en kompatibel CPU, RAM och hårddisk. (Se "Resurser" för en länk till paket. )
  2.
  Installera CPU i moderkortet uttaget. De flesta processorer har en enda hörn som saknas ett stift eller två. Matcha upp hörnet på uttaget och CPU. Försiktigt släppa processorn i uttaget och sedan säkra den med låset.
  3.
  Fäst kylfläns till moderkortet /CPU innan du placerar den i den bärbara datorn bas om det ser ut att bli lättare på det sättet. Fäst moderkortet till den bärbara datorn basen, dra sedan åt kylflänsen.
  4.
  Anslut kylflänsen till CPU-fläkt-port på moderkortet. Anslut alla andra kablar som kan kopplas till den bärbara datorn basen. Dessa ledare skulle vara igång från apparater som en fingeravtrycksläsare, touchpad eller interna högtalarsystem. De flesta nyare modeller använder "Zero Inskjutningskraft" kontakter, som kräver något mer än att dra den flatkabeln i porten.
  5.
  Fäst den övre luckan till basen. Du kanske inte vill att fästa alla skruvar i fall du har att återuppta den bärbara datorn att fixa något du glömt. Tryck nedåt på alla sidor av höljet för att säkra att alla klippen har låst.
  6.
  Återmontera skärmen församling så det kan fästas på basen. Skärmen monteringen kan vara svårt och varierar mellan olika modeller. I allmänhet är det en fråga om ordentligt fästa på skärmen till skärmen höljet är baksidan. Nästa installera omriktaren styrelsen under skärmen och skruva i alla skruvar som kan användas för att fästa den på skärmen höljet är baksidan. Anslut skärmen till omriktaren (oftast en blå /rosa färgad tråd med en vit kontakt). Anslut frekvensomvandlaren till videokabeln, som vanligtvis fäster mittemot tilläggsprogram på skärmen. Fäst skärmens frontpanelen till bakstycket.

  Om den bärbara skärmen inte demonteras, fortsätt till steg 7.
  7.
  Fäst skärmen montering den bärbara datorn basen. Anslut videokabeln (vanligtvis den vänstra sidan) i moderkortet. Mata trådlös antenn kablar (oftast svarta och vita kablarna på höger sida) genom moderkortet så att Wi-Fi-kort kan enkelt kopplas in
  8.
  Installera tangentbordet. Vissa moderkort har en minneskortplats som sitter under tangentbordet. Om så är fallet installerar ett av minneschip om du har flera. Anslut tangentbord flatkabeln till moderkortet, sedan släppa i och fäst tangentbordet till den bärbara datorn basen.
  9.
  Fäst bandet kablarna från strömbrytaren styrelse /ramen till moderkortet om nödvändigt. Installera styrelsen strömbrytaren över högst upp på tangentbordet och tryck bestämt nedåt på alla sidor. Se alla klipp har fäst. Om de inte är, kommer de att skapa synliga utbuktningar i toppen av den bärbara datorn höljet. Skruva i alla skruvar som kan användas för att fästa styrelse strömbrytaren /ramen. Dessa är vanligen sitter på undersidan av den bärbara datorn i närheten av batteriet hamnen.
  10.
  Installera Wi-Fi-kortet i kortplatsen (normalt på botten) och koppla in antennen ledningar till två koaxialcylindrar hamnar.
  11.
  Skjut i alla optiska enheter du kan ha. Låt inte enheten falla eller slam i springan, som ni kan skada port på moderkortet. Säkra den optiska enheten med hjälp av flikar hålet på datorns undersida.
  12.
  Installera några hårddiskar i hårddiskfack på undersidan av den bärbara datorn. Fäst skruvarna och sätt tillbaka locken.
  13.
  Installera eventuella kvarvarande RAM i botten av den bärbara datorn. Fäst inga luckor som fortfarande är avstängd. Skjut in batteriet, slå på den --- och gå.

  Tips och varningar


  Skapa
 • en ren arbetsyta. Laptop delar /skruvar kan vara små och svåra att hålla reda på.
 • Denna uppgift bör inte försöka utan en viss mängd forskning eller erfarenhet av laptop montering och reparation.

Previous:nothing Next:hur man fixar ett dåligt minne plats på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett modem för datorer
 • information för tablett persondatorer
 • hur man bygger en dator enkelt
 • Introduktion till dator kriminaltekniska
 • hur man ansluter en Cintiq 21UX till en iMac
 • hur man köper en ersättare stationär eller bärbar
 • hur man byter bläckpatroner på en Hewlett Packard 7310
 • inrätta ett hem kamera webbvideo
 • hur du lägger till RAM-minne till en 386 Thinkpad-dator 600E
 • Vilka är fördelarna med att köpa en begagnad eller renoverad laptop?