Dator > hur man bygger den ultimata hemdator

 • hur man bygger den ultimata hemdator


 • För många har en dator som kan göra grundläggande funktioner, t. ex. surfa på Internet eller skriva e-post, är nog. För dem som behöver mer av sina maskiner, det bästa alternativet är att bygga din egen dator. De kostar mindre än färdiga datorer, och du kan ha direkt kontroll över varje del av maskinvaran du använder. Bygga en yttersta PC för spel eller multimedia inte svårare än att bygga en vanlig PC, men de delar du behöver kommer att vara något mer specifik i funktionalitet

  Du behöver:.
  Processor och kylfläns.
  Grafikkortet.
  Ljudkort.
  RAM.
  Moderkort.
  Hårddiskar (2 eller fler).
  Dator torn.
  Windows XP installationsskivan.


  1.
  Använd en processor med både en hög klockfrekvens och hög cache-minne. Om du är på en budget, är det E8500 från Intel ett bra alternativ. Det är prissatta under $ 200, och om du inte tänker ha datorn kör flera minneskrävande tunga program samtidigt, är det ett utmärkt high-end alternativ för dem som vill bygga en top-of-the-line spel eller multimedia-PC.
  2.
  Inköp av högkvalitativ video-och ljudkort. De flesta moderna grafikkort är nu utrustade med möjlighet att bearbeta HD-video samt grafik gör för de nyaste PC titlar. Likaså om du vill ha din dator ansluten till ett surround-system, kommer du vill investera i ett high-end 7,1 ljudkort.
  3.
  Överbelastning på RAM. Även om de flesta operativsystem endast erkänna mellan 3GB och 4GB RAM, kan du lägga mycket mer än så i din dator. Var inte rädd för att spendera lite extra och sätta det maximala mängden RAM som stöds av ditt moderkort.
  4.
  Använd ett moderkort som stödjer massor av RAM (mellan 16 och 32 GB), samt flera hårddiskar. Many entusiast brädor från företag som EVGA och XFX uppfylla båda dessa krav och även möjligt för dig att överklocka din processor och RAM via deras BIOS-programvara. Överklockning kan du klämma lite extra kraft ur din dator komponenter.
  5.
  Utnyttja flera hårddiskar. Du kan spara pengar genom att köpa en mindre hårddisk (80 till 120 GB) för att stödja ditt operativsystem samtidigt som du formaterar den andra, större hårddiskar (helst mellan 500 GB och 2 TB) för att lagra oviktiga filer, som filmer, spel, bilder, musik och så vidare. Bara vara säker på att båda hårddiskarna har samma varv /min.
  6.
  Använd ett stort torn till hus dina komponenter. Detta kommer att öka luftflödet, vilket gör att alla dina komponenter för att köra vid lägre temperaturer. Detta bidrar till att undvika överhettning, vilket leder till dator kraschar.
  7.
  Undvik att använda Windows Vista till varje pris. Om möjligt, använd Windows XP, eftersom det är det operativsystem som är kompatibelt med de flesta program. Windows 7 är utmärkt för spel datorer, eftersom det gör att användare kan utnyttja DirectX 11, som är en mjukvara som hjälper dina gör grafikkort 3D-objekt.

  tips och varningar


 • bygga någon form av high-end PC kommer att kosta pengar. Massor av det, beroende på dina komponenter.

Previous:nothing Next:hur man skapar en icke-startbart enhet spegel

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en skrivare till ett trådlöst system
 • hur du uppgraderar din CPU P3 att gå fortare
 • Hur konvertera pc till dvr
 • hur man bifoga en Mac mini till en gammal mac skärm och tangentbord
 • hur man ändrar teckensnitt namn på en Mac
 • Hur du sätter en vhs till en DVD
 • information om kryptering en skiva med en stark magnet
 • hur man köper ett litet system dator företag
 • hur du tar bort baksidan av en bärbar dator
 • hur man ställer en DVD Region