Dator > digital skanner typer

 • digital skanner typer


 • Digitala skannrar kommer i olika varianter för olika typer av uppgifter och att möta olika budgetar. På den lägre delen av skalan prismässigt är flatbäddsskannrar avsedd för hemmabruk. Du kan också få flatbäddsskannrar i en "allt-i-ett" enhet som kombinerar en skanner med fax och kopiator mekanism. Du kan få dedikerade glida skannrar för att konvertera din 35 mm diabilder eller negativ till digitalt format. Trumskannrar skapa digitala bilder av enorm detaljrikedom och tydlighet, och kan producera filstorlekar tillräckligt stor för att återges på affischtavlor. Oavsett jobb, det finns en scanner för att göra din bild digitalt.

  Flatbäddsscannrar

  Flatbäddsskannrar är den mest kända, och finns i många hem och kontor. Det är i huvudsak en glasskiva (flatbädden) med en gångjärnsdörr som öppnas uppåt. Du placerar din bild på tallriken och genomsökningen utförs av lampan och hårdvara under glaset. Många skanners har också en avtagbar stöd på locket som tillåter dig att scanna transparenta material såsom bilder. Dessa typer av skannrar är bra för hemmabruk, såsom kopiering av dokument och skanning foton till ett elektroniskt fotoalbum, eller till e-post. För högkvalitativa skanningar av bilden, men de är begränsade. Även med god kunskap om fotoredigeringsprogram, kan det vara svårt att få en ren bild från en bild med en flatbäddsskanner.

  diascanner Dedicated bild skannrar är gjorda speciellt för bilder. De har mycket hög kvalitet sensorer som möjliggör högupplöst digital bildproduktion från den lilla, bilden media format. Priserna startar på en nivå betydligt högre än flatbeds.

  Allt-i-ett

  Ny allt-i-ett skannrar kommer med flera funktioner. Förutom en vanlig flatbäddsskanner, de också kan ha en fax och kopiering mekanism också. De har ofta inte kostar mycket mer än en vanlig flatbäddsskanner, så för ett litet kontor inrättats, de kan vara idealisk. Du kommer förmodligen få mindre upplösning kapacitet än du gör med en vanlig flatbed i samma prisklass, men om du inte behöver skriva ut skarpa 8 x 10 tum bilder du förmodligen inte behöver den extra kapacitet.

  Trumskannrar

  trumskannrar är extremt precisa skannrar som används av imaging yrkesverksamma att skapa bilder med högsta kvalitet. Du kommer att behöva gå till ett fotolabb eller annan utrustning för att få arbetet gjort, men om du behöver den klaraste, skarpaste eller största bilder tillgängliga trumman scannern är vägen att gå.


Previous:nothing Next:flatbädden vs arkmatade skannrar

Relaterade artiklar


 • hur att sälja datorn styrelser
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • hur du ställer DDR2 klockfrekvens
 • hur man läser en Memorex DVD-R
 • hur du lägger till Kingston RAM-minne till en IBM laptop
 • hur man kommer åt USB-enheten på en Dell Dimension XPS R400 pc
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP Mini 100 netbook
 • hur man installerar en extern hdd till Windows XP
 • hur du köper en begagnad dator
 • Hur laddar man ett SD-kort i en laptop?