Dator > DDR 266 vs DDR 333

 • DDR 266 vs DDR 333


 • Double Data Rate (DDR) är en integrerad form av synkron dynamic random access memory (SDRAM) som används för persondatorer (PC) för att lagra datapaket. Utvecklades först i 1996 och släpptes till allmänheten, DDR snabbt ersättas enda datahastighet (SDR) minnet tills slutet av 2000. Förbättringar fortsätter att ske i densiteten i marker, vilket möjliggör mer verksamhet och större lagring, men hastigheten är begränsad av hårdvara oro på 400 megahertz (MHz). DDR-minnen finns i enheter så små som 256 megabyte (MB) i 256 steg upp till 1. 024 MB, även känd som 1 gigabyte (GB).

  Memory Clock

  Memory Clock är en hastighetsklass som mäter överföring av en enda 32-byte block av information från minnet till processorn och tillbaka. Detta är den högsta möjliga överföringshastighet på en viss pinne. DDR-333, även känd som PC-2700, klockor i på 166 MHz, medan DDR-266, som är känd som PC-2100, är 133 MHz. Detta är hela 20 procent ökning jämfört med PC-2100.

  Cykeltid

  cykeltiden är den omvänd funktion av I /O-bussen klockan beskrivs i nästa avsnitt och minne klocka i den tidigare. Det är betyg i nanosekunder (ns) per minne klockcykel. PC-2700 vid 6 ns, vilket är betydligt snabbare än PC-2100, som på 7,5 ns. Cykeltiden är också mycket viktig, eftersom den indirekt avgör hur mycket el minnet drar från datorn

  I /O-Bus Clock

  I /O-buss klockan bestämmer hastigheten på interna transaktioner för att överföra samma 32. -byte en bit data som minnet klocka, men denna gång internt på minnet. Det mesta rör sig en bit av data från en pinne till en annan eller lagra den i en annan del av minnet i närheten liknande uppgifter. I /O-hastighet har ingen buffert mellan sig själv och minne klockfrekvens, vilket innebär att det måste vara rankade exakt samma som dess minne klocka. PC-2700 klockor i på 166 MHz, medan PC-2100 är 133 MHz.

  Dataöverföringar per Andra

  Data överföringar per sekund är ett betyg som avgör hur många av dessa 32-byte block av information kan flyttas ungefär samtidigt. Ofta är detta anses vara den viktigaste faktorn för DDR-minnen, och de kommer ses märkta med den, exempelvis DDR-333. Med detta i åtanke, är det PC-2700 333 million överföringar per sekund och PC-2100 är 266 miljoner överföringar per sekund.

  Peak överföringar

  Peak överföringshastighet är en funktion bestäms genom att ta dataöverföring per sekund multiplicerat med klockfrekvensen i megabyte /sekund (MB /s). Detta visar exakt hur mycket mer arbete ett DDR minne kan göra jämfört med en annan eller andra typer av minnen. PC-2700 har en effekt på 2. 700 MB /s, och datorn-2100 är 2. 100 MB /s. Det är en enorm förbättring jämfört med den äldre 2100 marker, och ganska anmärkningsvärt med större program.

  Slutsats

  Varje åren har DDR gjort enorma stormsteg i antingen teknik eller minskningen av priset. Med detta i åtanke, bör du använda högst rankade DDR inom din budget. Du kan inte blanda och matcha olika-klassade DDR minnen. Så se till att de är alla av samma typ och helst samma märke eftersom tillverkarna tenderar att variera något. Den enda andra man bör beloppet av de totala minne som du kan sätta i din dator. Alltid att arbeta för minst 2 GB eftersom detta är vad Windows rekommenderar, men längre än 4 GB, avkastningen snabbt minskar.


Previous:nothing Next:platser att sälja gamla datorer

Relaterade artiklar


 • laptop lcd anvisningarna för byte
 • hur man byter en Dell Inspiron moderkort
 • hur man byter en logikkortet
 • hur att sälja datorn styrelser
 • hur man använder en datorskärm som skärm för en spelkonsol
 • hur till göra min dell Inspiron 5100 laptop springa snabbare
 • hur man återställer en KODAK Color chip bläckpatron
 • de användningsområden för en CAT6 Ethernet kablage
 • hur man laddar ett papper profil på en Epson r3800
 • hur man öppnar en Dell 2400 datorn