Dator > 1GHz Pentium 1GHz vs Celeron

 • 1GHz Pentium 1GHz vs Celeron


 • Intels sortiment av Celeron Central Processing Units (processorer) var populära i många år som ett billigt alternativ till Pentium. Den Celerons också konkurrerade med Intels huvudkonkurrent AMD, som generellt erbjuds mer aggressiv prissättning. Emellertid gjorde Celeron marker vissa eftergifter för att sänka sina kostnader, och 1GHz version skiljer sig från 1Ghz Pentium på flera sätt

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  Ersättning skärmen.
  Ersättning inverter ombord.

  formfaktorer och micron

  1Ghz Pentium CPU är faktiskt en Pentium III (aka P3). Liksom 1Ghz Celeron, det är förenligt med Socket 370 formfaktor, som avgör om en CPU kommer vältränad till en moderkortets CPU slot. Även om Celeron har färre transistorer, det är också en 18-micron CPU. Mikron är ett mått på spårvidd. Tänk på de spår som blodkärl. Ju mindre blodkärl, desto fler båtar som kan passa in i samma utrymme. Men istället för att flytta blodkroppar runt, spåren flytta bitar data. Ju mer tätt spåren är, desto fler transistorer en tillverkare kan få plats på en CPU. Fler transistorer ger utrymme för högre hastigheter och mer komplex arkitektur.

  Busshastigheter

  processorns buss överför data till och från annan information knutpunkter i datorn, som AGP eller PCI styrenhet som hanterar ditt grafikkort, minnet controller, och SATA-eller IDE-styrenheten som hanterar dina lagringsenheter. De flesta 1Ghz Celeron har en 100MHz buss, men de flesta 1Ghz P3s har en 133MHz buss. Det kanske inte verkar så mycket, men P3: s buss är ca 25 procent snabbare.

  CPU Caches

  Nivå 2-cache (L2) är lite lagringsutrymme på CPU själv. Eftersom denna cache ligger så nära, är CPU kunna lagra och hämta data från det snabbare än någon annanstans i datorn. De flesta 1GHz P3s hade en 256 kilobyte (KB) cache, medan de flesta Celerons hade bara en 128KB cache. En cache dubbelt så stor som denna P3 mycket snabbare på lång sikt.

  Bärbara datorer

  1Ghz Celeron var aldrig riktigt konstruerade för att arbeta i mobila enheter. Men Intel kom ut med en Pentium 3 "M," som hade ett 13-micron spårvidd. Samtidigt som de producerar så mycket värme, krävs det också mindre spänning och mindre ström från batteriet än en vanlig P3 eller Celeron skulle. Intel utvecklat småningom Celerons för mobila enheter, men dessa skulle alltid släpa lite bakom Pentium M och slutligen kommer att fasas ut till förmån för Intels Centrino.

  Klipp från samma tyg

  Celeron 1 GHz och P3 1GHz är båda baserade på Tulatin kärna, så är skillnaderna inte så stor. Dessa marker producerades på samma "wafers" vid tillverkningsanläggning, och de som inte klarade kvalitetssäkring vid deras bussar testades vid 133MHz var i stort sett bara taggade som Celeron istället för P3s, och L2-cache halveras.


Previous:nothing Next:Turion 64 X2 vs dual core

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Canon PIXMA iP2600 patron
 • Hur du ser U-verse TV på en bärbar dator
 • Hur man återskapar en diskett med freeware
 • hur man fixar ljudkort statiskt på en acer
 • Hur får jag min Epson adapter Bluetooth skriva ut två till jobbet?
 • hur ändrar bläckpatronen i Epson SX205 skrivaren
 • hur man kommer åt USB-enheten på en Dell Dimension XPS R400 pc
 • hur man installerar RAM på en Eee PC 1000
 • hur man får den bästa renoverade Tablet PC
 • hur man identifierar en Compaq V3000 hårddisk