Dator > DDR 333 vs DDR 400

 • DDR 333 vs DDR 400


 • Double Data Rate (DDR) är en integrerad form av synkron dynamic random access memory (SDRAM) som används för persondatorer (PC) för att lagra datapaket. Utvecklades först i 1996 och släpptes till allmänheten, DDR snabbt ersättas enda datahastighet (SDR) minnet tills slutet av 2000. Förbättringar fortsätter att ske i densiteten i marker, vilket möjliggör mer verksamhet och större lagring, men hastigheten är begränsad av hårdvara oro på 400 megahertz (MHz). DDR-minnen finns i enheter så små som 256 megabyte (MB) i 256 steg upp till 1024 MB, även känd som 1 gigabyte (GB).

  Memory Clock

  Minne klocka är hastigheter som mäter överföring av en enda 32-byte block av information från minnet till processorn och tillbaka. Detta är den högsta möjliga överföringshastighet på en viss pinne. DDR-333 även känd som PC-2700 klockor i på 166 MHz, medan DDR-400, som är känd som PC-3200, är hela 200 MHz. Detta är hela 20 procent ökning jämfört med PC-2700.

  Cykeltid

  cykeltiden är den omvänd funktion av I /O-buss klockan i nästa avsnitt och minne klocka i den tidigare. Det är klassade i nano sekunder (ns) per minne klockcykel. PC-2700 vid 6 ns, vilket gör den något långsammare än PC-3200, som på 5 ns. Cykeltiden är också viktigt eftersom det indirekt avgör hur mycket el minnet drar från datorn.

  I /O-Bus Clock

  I /O-buss klockan bestämmer hastigheten på interna driften av en överföring av samma 32-byte en bit data som minne klocka, men denna gång internt på minnet. Oftast är detta att flytta en bit av data från en pinne till en annan eller lagra den i en annan del av minnet i närheten liknande uppgifter. I /O-hastighet har ingen buffert mellan sig själv och minne klockfrekvens, vilket innebär att det måste vara avsedd exakt samma som dess minne klocka. PC-2700 klockor i på 166 MHz, medan PC-3200 är en full 200 MHz.

  Dataöverföringar per Andra

  Data överföringar per sekund är ett betyg som avgör hur många av dessa 32-byte block av information kan flyttas runt på en gång. Ofta är detta anses vara den viktigaste faktorn för DDR-minnen, och de kommer ses märkta med den, exempelvis DDR-333. Med detta i åtanke, är det PC-2700 333 million överföringar per sekund och PC-3200 är 400 miljoner överföringar per sekund. Detta är en betydande skillnad i överföringar per sekund, vilket innebär att PC-3200 kan hantera en större mängd data per sekund.

  Peak överföringar

  Peak överföringshastigheten är en funktion bestäms genom att ta dataöverföring per sekund multiplicerat med klockfrekvensen i megabyte /sekund (MB /s). Detta visar exakt hur mycket mer arbete ett DDR minne kan göra jämfört med en annan, eller andra typer av minnen. PC-2700 har en effekt på 2700 MB /s och PC-3200 är 3200 MB /s. Det är en enorm förbättring jämfört med den äldre 2700 chips och ganska anmärkningsvärt med större program.

  Slutsats

  Varje åren har DDR gjort enorma stormsteg i antingen teknik eller minskningen av priset. Med detta i åtanke, använd högst rankade DDR inom din budget. Du kan inte blanda och matcha olika betyg DDR minnen. Så se till att de är alla av samma typ och helst samma märke som tillverkare tenderar att avvika något. Den enda andra man bör beloppet av de totala minne som du kan sätta i din dator. Alltid att arbeta för minst 2 gigabyte, eftersom detta är vad Windows rekommenderar, men utöver 4 GB avkastningen fort förminskar.


Previous:nothing Next:DDR 266 vs DDR 333

Relaterade artiklar


 • hur man formaterar en hårddisk med återställnings-CD
 • hur man använder en extern hårddisk för spel
 • hur man ansluter en webbkamera till datorn
 • spårning användande på en AirCard
 • hur du lägger till effekter till min dator mic
 • hur man bygger en HTPC
 • Epson-skrivare felsökning
 • hur du lägger till Kingston RAM-minne till en IBM laptop
 • Hur fixar jag min Dell Inspiron 700m bakgrundsbelysning som åkte ut?
 • hur man fixar Dell-dator problem