Dator > streckkod FAQs

 • streckkod FAQs


 • Som förbrukas samhälle ser vi streckkoder på nästan varje produkt vi köper. Streckkoder minska kostnaderna för våra produkter på grund av arbetsbesparande fördelar med att använda dem, inte bara i kassan utan även i back-office uppgifter av lagerhållning, beställning, redovisning och uppföljning. Även om vi ser dem varje dag, och deras användning avsevärt minskar den tid vi tillbringar i rader på livsmedelsbutiker och varuhus, få av oss vet hur de fungerar

  Streckkoder och UPC-koder

  UPCs (Universal Produktkoderna) används ofta i kombination med streckkoder att märka och identifiera produkterna. UPCs är unika koder köps av tillverkare för att identifiera de produkter de säljer till konsumenter, och UPC kod är integrerad i streckkoden att identifiera både tillverkaren och den specifika produkten. Återförsäljare använda streckkoder, även kallad en 1D (endimensionella) streckkod, att hålla reda på de produkter de säljer.

  Hur Streckkoder Arbete

  Många tror att en streckkodsläsare, även kallad en skanner läser svarta fälten på streckkoden. Faktiskt vad skannern läser är de vita utrymmena mellan de svarta fälten. Skannern projicerar en laserstråle, som avleds av en roterande spegel och producerar verkan att skapa en rörlig (eller skanning) ljusstråle. Balken reflekteras på de vita utrymmena på streckkoden till en receptor inne i skannern; receptorn plockar upp detta reflekterade ljuset och konverterar detta ljus i ett antal att kassaregistret kan använda.

  Annan användning av streckkoder

  Streckkoder används också på många statliga körkort. US Postal Service, UPS, Federal Express och många andra rederier använder dem för att spåra paket. De används också på företagskort identifiering. Återförsäljare börjar använda dem för att hjälpa konsumenterna hitta information om sina produkter, dessa kallas ". Mobila streckkoder"

  Mobil Streckkoder

  Många kameratelefoner är nu utrustade med mobil streckkod teknik, som gör att en konsument fattar ett Bilden av en streckkod och skicka som bild över Internet till en tjänst som ser upp streckkoden och visar information om produkten på mobilen. Dessa används även i konstgallerier, teatrar, resebyråer och andra industrier som vill tillhandahålla aktuell information till konsumenterna. Mobila streckkoder är typiskt 2D (tvådimensionella) streckkoder.

  2D streckkoder

  Medan 1D streckkoder får endast innehålla ungefär 16 alfanumeriska tecken kan 2D streckkoder hålla upp till 7000 tecken. Eftersom 2D-streckkoder kan innehålla så mycket mer data, kan de användas för att spela in en säkerhetskopia för att magnetremsan på statliga körkort, av rederier som innehåller avsändarens namn och adress, mottagarens namn och adress, spårningsnummer och andra data. En stor fördel med att använda 2D streckkoder är att de kan läsas snabbt och på mycket större avstånd än 1D streckkoder.


Previous:nothing Next:hur du gör din egen hp laptop

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag testa om mitt trådlösa kort fungerar utan en wifi signal?
 • hur du använder HP Photosmart c5240
 • felsökning av en CD-enhet för en Dell Inspiron 5100
 • FAQ: DVD brännare drivrutinsuppdateringar
 • hur du ökar datorns prestanda
 • hur man fixar en Dell 15 tums LCD-monitor
 • hur man installerar leverera Corsair makt
 • Hur får man en Panasonic cam att importera filmer till Windows Vista
 • hur man byter en Inspiron 9100 grafikkort
 • hur man återställa raderade filer format