Dator > Turion 64 X2 vs dual core

 • Turion 64 X2 vs dual core


 • Intel Corp och Advance Micro Devices Inc. är två av de ledande tillverkarna av centralenheter (CPU). De senaste tekniska framstegen i Hyper-Threading och arkitektur har tillåtit användning av flera kärnor för att samarbeta i behandlingen av uppgifter. Detta innebär att i praktiken nyare processorer har mer än 1 CPU eller kärna. Detta i kombination med de 64 bitars teknik, har fått mycket större makt modern datorer

  AMD Turion X2 Dual-Core

  De egenskaper hos AMD: s Turion X2 Dual-core mobila processorer att innefatta en förstärkt AMD Dynamic Power Management, AMD CoolCore Teknik och Enhanced Virus Protection. Detta gör att Turion att köra med olika inställningar beroende på hur mycket du använder din PC's processor samtidigt som tiden rinner svalare än motsvarande Intel-produkter. Dessutom stöder denna kärna ett skydd hårdvara virus att förhindra komplett system kraschar

  Intel dual core

  Intels dual core mobila processorer är utformade med två saker i åtanke. Snabbhet och energisparande. Intel Core 2 Duo är avsedd för den mobila marknaden och low-end PC: s samt pekdatorer. Omfattar hårdvaru-uppgraderingar såsom 6 MB delad L2-cache och så mycket som 1333 MHz Front Side Bus. Med 50 procent spar energi, detta gör Core 2 Duo en stark konkurrent.

  Sockets Varning

  AMD och Intels produkter i dagens generationer inte har samma makt inställningar eller uttag som tidigare inkarnationer. Det innebär att ofta rätt i chip kommer att bestämmas av vilken typ av moderkort installerad i din dator, tablett eller bärbar dator. När du handlar, detta också innebär att när du köper en AMD produkt, kan du bara uppgradera den med framtida AMD-produkter.

  Jämförelser

  Jämfört sida till sida är Turion familjen mycket billigare och effektivare, kraftigt utvidga batteriets livslängd. Men utklassar Core 2 Duo långt Turion, även vid lägsta änden av skalan-med T2300. Den T7600 är nästan 50 procent snabbare än den högsta slut Turion. Den dyraste AMD har nära till $ 256 medan de billigaste Core 2 börjar på $ 250.

  Slutsatser

  framtida upprepningar av 64-bitars teknik har redan lämnat den 2 centrala scenen och i 8 och mer, med möjlighet till kraftigt föröka sig. Om du letar efter en fast stationär dator eller tablett processor, Intel Core 2 den bästa prestandan. Men om du letar efter en bärbar dator med bra batteritid och möjlighet att köra även de mest avancerade applikationer i full fart, är AMD en mycket bättre affär.


Previous:nothing Next:Optical Mouse 3000 instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur kan jag skicka ett fax via modemet?
 • 32 bit vs 64-bitars CPU
 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • Vad gör en portreplikator på en bärbar dator?
 • hur du kopierar en musik-cd till en USB-enhet
 • vad är en SCSI-styrenhet?
 • hur man använder ett ATX-nätaggregat med ATX moderkort
 • fördelar och nackdelar med RFID
 • hur du använder HP Photosmart c5240
 • hur man kopierar en super CDG till en hårddisk