Dator > dator som inrättats hjälp

 • dator som inrättats hjälp


 • Oavsett om du installerar en ny dator för första gången eller ersätter en dator du redan äger, är det viktigt att ställa upp på rätt sätt. Ställa datorn upp ordentligt från början kan hjälpa dig att undvika många problem på vägen. Oavsett om din nya PC är en bärbar eller en stationär, är det viktigt att konfigurera maskin-och programvara på rätt sätt

  Installera antivirusprogram

  Innan någon ny dator är ansluten till Internet, är det nödvändigt att den har en kvalitet virusprogram paketet på plats. Din nya dator kan komma med ett antivirusprogram installerade programmet. Om den inte gör, se till att köpa en, eller ladda ner en gratis antivirusprogram från en annan dator. Oavsett vilket du väljer är det viktigt att uppdatera virus signaturerna så snart som datorn ansluter till Internet.

  Använda flera Anti-Spyware paket

  medan endast ett antivirusprogram paketet ska användas på en enda PC, är det en bra idé att ladda ner och intall flera olika anti-spyware-program för din nya dator. AdAware och Spybot Search Destroy är utmärkta fria program, och dessa två delar av program kan bidra till att hålla din dator från att bli smittad med spyware, adware och andra skadliga programvaror.

  Som med ditt anti- virus program, är det viktigt att uppdatera din anti-spyware skydd så snart du ansluter till Internet. Det finns många nya hot upptäcks varje dag, och det innebär att det är viktigt att schemalägga uppdateringar och regelbundna genomsökningar så fort datorn är ansluten till Internet.

  Tillämpa Windows uppdateringar

  Även om datorn är relativt ny, är chansen det har förekommit ett antal Windows-uppdateringar och patchar ut sedan den lämnade fabriken. Det innebär att det är viktigt att gå till webbplatsen Windows Update så fort du har uppdaterat ditt anti-virus och anti-spyware-program. Dessa fläckar kommer att skydda datorn mot kända säkerhetshål och områden av angrepp, så det är viktigt att hålla datorn uppdaterad.

  För att köra den ursprungliga uppsättningen Windows-uppdateringar, gå till WindowsUpdate. com hemsida och ladda ner alla tillämpliga uppdateringar för ditt system. Efter den första uppsättning uppdateringar har körts högerklicka på "Den här datorn" och välj "Automatiska uppdateringar" från menyn. Slå på automatiska uppdateringar och ange en tid för uppdateringar för att köra varje dag. Du kan schemalägga dessa uppdateringar att köra mitt i natten så att datorn använder inte kommer att påverkas.

  Överför filer

  Innan du slänger din gamla dator är det viktigt att ta bort alla personliga filer och överföra dem till ett minne, en extern hårddisk eller online backup tjänst. Sen när den nya datorn har uppdaterats kan du överföra dessa personliga filer till din nya dator. För att överföra dessa filer för in-minne eller extern hårddisk till en ledig USB-port, sedan högerklicka på "Den här datorn" och klicka på "Utforska" i menyn. Markera den enhet som motsvarar minne eller extern hårddisk, välj de filer du vill överföra, högerklicka och välj "Kopiera" från menyn. Klicka sedan på hårddisken i din nya dator, välj den mapp du vill kopiera filerna till, högerklicka och välj "Klistra in" för att överföra filerna.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur reparera en gateway anteckningsbok LCD

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en cd dörr
 • hur man hittar pc föraren fel
 • hjälp med en gateway laptop
 • Hur kontrollerar jag en CMOS för batteriladdning?
 • Kensington-lås instruktioner
 • hur du uppgraderar din HP-dator
 • hur man startar upp från D-enhet
 • hur man uppgraderar Canon MP970 i Windows 7
 • Hur får man en bärbar dator att känna igen en CD-brännare
 • hur man känner igen en enhet