Dator > dator ritning metoder

 • dator ritning metoder


 • Dator ritningen har funnits så länge datorn. Idag finns det många olika dator ritprogram som tillgodoser alla från amatör doodler att professionell grafisk formgivare och konstnärer. Dessa program tillåter användare att välja virtuella penslar, för att blanda färger och att arbeta i lager för att skapa en digital fil som kan vara omöjlig att skilja från konsten dras för hand. Flera metoder för dator ritning innebära olika inmatningsenheter, alla med sina egna fördelar.

  Använda musen

  En av de enklaste datorn ritningen metoder innebär att man använder en vanlig mus. De flesta ritprogram tillåta användare att klicka och dra för att skapa linjer och former. Eftersom en mus sladd kan begränsa sitt utbud av rörelse, vissa digitala konstnärer föredrar en sladdlös modell. Dessutom har en lasermus mer exakt spårning än en optisk mus eller rullande boll modell, vilket ger konstnären extra precision.

  Trackball

  En trackball mus ger användarna en annan dator ritning metod. Samtidigt liknar en vanlig mus på många sätt, fortfarande en styrkula orörlig medan användaren manipulerar en boll i musens centrum. Detta eliminerar eventuella problem med utbud av rörelse och skär ned på arm och handled trötthet. Trackballs är också bra för både precisa och detaljerade arbete och breda, svepande linjerna och gester.

  Stylus en penna tablett, eller ritplatta, är speciellt utformad för dator rita och skriva. Den har två delar: en tryckkänslig yta och en penna-liknande penna verktyg. Även om detta replikerar den naturliga verktyg av konstnären, det kan ha betydande skillnader. Till exempel, beroende på vilken tablett inställningar, då konstnären lyfter hennes penna ritningen Markören kan centrera, vilket innebär att oavsett var nästa märke görs på tabletten den visas som en linje från mitten av ritningen på datorn skärmen. Tabletter med förhållandet 1:1 vanligtvis kan ställas in för att representera skärmen område och ge konstnärer större flexibilitet i denna typ av ritning.

  Touch Tablet

  En nyare och ofta dyrare, är alternativet för dator rita Rör tablett. Ungefär som den tryckkänsliga styrplatta på vissa bärbara datorer, touch tabletter tillåta användare att dra med sina händer. Det är i huvudsak en penna tablett utan pennan. Detta öppnar nya och intuitiva metoder för dator teckning, varav några nämns av användare som "fingerpainting. "Även om denna typ av metod kanske inte är så exakt som en penna eller mus, det ger digitala konstnärer en ny expressiv verktyg som är perfekt för vissa typer av ritningen.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du ändrar skärmen på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • förklaring av en dator moderkort elanslutning
 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär
 • hur radera ditt digitala fotspår
 • hur man fixar scanner damm på ett glättat
 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7
 • hur du tar bort skrivarkön från Windows XP
 • Inaktivera tangentbordet på en Sony Vaio FRV
 • hur du lägger till ip script skrivarport
 • hur man reda på hur mycket videominne är på din PC
 • Skillnaderna mellan en förgreningsdosa & ett överspänningsskydd