Dator > skillnader i PCI-platser

 • skillnader i PCI-platser


 • Peripheral Component Interconnect (PCI) har utformat av Intel i början av 1990 som en uppgradering från ISA (Industry Standard Architecture). Som Intel släppte snabbare och snabbare processorer (Central Processing Units), för produkterna i ISA slots var med en svårare tid att hinna med. Detta skapade en "flaskhals", där datorn måste vänta på en långsammare enhet att bearbeta och distribuera information. PCI själv har utvecklats under åren för att hålla jämna steg med resten av datorns interna delar.

  Konventionell PCI

  En vanlig eller "Konventionella" PCI-kortplats använder fem volt ström. Du kan skilja det från de sällsynta 3,3-volts typ av läget hos skåran i kortplatsen. Om skåran är mot kanten av moderkortet, det är 5 volt. Om skåran är mot mitten av moderkortet, det är 3,3 volt. Om denna plats har två steg, då är det ett PCI-X-kortplats, diskuteras i nästa avsnitt.

  Detta slot arbetar med en hastighet på upp till 33 megahertz (MHz) och kan teoretiskt överföra upp till 133 megabyte per sekund (Mbps). Som jämförelse har en vanlig tom CD upp till 700 megabyte data.

  Det är mindre vanligt nu, men det brukade vara ganska populär för ljudkort, nätverkskort och grafikkort. Men eftersom det bara fungerade på 33 MHz, blev det svårare för den att hänga med processorer som arbetar på hundratals MHz. PCI-X kom senare, för server bruk och för att delvis minska det totala systemet "flaskhals" (där datorn måste vänta på en långsammare enhet att bearbeta och förmedla information).

  PCI-X

  PCI-X kom på marknaden i slutet av 1990-talet och avvecklades under 2004. Trots att på marknaden under kortare tid än PCI, bröt bort det snabbt från PCI: s 33 MHz gräns genom att erbjuda 66, 133, 266 och 533 MHz-versioner. Det var dock mer inriktade mot professionell verksamhet använda än stationära ljud, video och nätverk.

  Det kan överföra nästan 10 gånger så mycket data per sekund som PCI. Som ett resultat, det var kort populär för företags server nätverk och styrning av flera interna lagringsenheter.

  PCI Express

  Intel började prata om PCI Express så tidigt som 2001, som hade något att göra med PCI-X relativa bristen på industri popularitet. Till skillnad från tidigare former av PCI, kan Express smak skicka data i två riktningar på en gång på "bussen" som är som en motorväg på moderkortet för data. Kortet i en PCI Express-kortplats kan skicka data ut och ta emot nya data samtidigt, detta kallas en "dubbelriktad" gränssnitt. Dessutom kan denna "buss" motorväg vara indelade i så många som 32 körfält. Ju mer körfält, desto snabbare data. />
  Och slutligen, använder PCI Express enklare kretsar än konventionella PCI. Den minskade mängden av tillverkningen material gör en PCI Express-moderkort billigare att producera.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Skillnaderna mellan en förgreningsdosa & ett överspänningsskydd

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en hårddisk: IDE till SATA
 • hur till stryka fönstren cookies
 • hur man använder en gammal videobandspelare som tuner för en ny bildskärm
 • hur man skapar en xp bootbar USB från iso
 • hur du kontrollerar om RAM fungerar
 • diy laptop stoppning
 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7
 • hur man byter skärmar på en Toshiba laptop
 • hur man byter Compaq Presario LCD
 • den bästa externa hårddiskar för en MacBook