hur man byter laptop lcd skärm själv
Dator > hur man byter laptop lcd skärm själv

 • hur man byter laptop lcd skärm själv


 • LCD-skärmar är mer ömtåliga än gamla CRT-skärmar. LCD-skärmar är särskilt utsatta på grund av bristen på ett tjockt glas sköld. Sådana gemensamma problem, som död pixel kan uppstå när trycket sätta på skärmen. Tyvärr är det få tillverkare ersätta skärmar med döda pixlar under garantiperioden. En sprucken eller trasig LCD display inte kan repareras och kräver en ny LCD-skärm som skall ersättas. Om du inte har mer garanti, då en tech-support kan säga er att det kommer att kosta ca $ 1000 att ersätta den. Du kan dock byta skärmen själv (det är förvånansvärt enkelt att byta även om du inte är en teknisk person)

  Du behöver:. .
  En liten stjärnskruvmejsel
  En mycket liten platt skruvmejsel eller en kniv.
  Mjuk trasa.


  1.
  Bestäm om du behöver en ny skärm. Diagnosen är enkel. Anslut en extern bildskärm till den bärbara datorn via VGA-utgång för att kontrollera att datorns övriga komponenter fungerar. Om den bärbara datorn fungerar väl, är det dags att byta ut skärmen.
  2.
  Innan du köper en ny LCD, är det nödvändigt att undersöka och eventuellt ta bort den nuvarande. Det hjälper till att lokalisera de nödvändiga artikelnummer för att säkerställa att du får rätt ersättning skärmen. För de flesta bärbara datorer, behöver du bara en liten Philips skruvmejsel och en mycket liten platt skruvmejsel eller en kniv. Innan du börjar, kopplar och ta bort den bärbara datorns batteri.
  3.
  Leta skruven täcker. Dessa små gummi täcker normalt finns på framsidan av bildskärmens ram (omgivande ram), även om vissa anteckningsböcker du kan hitta några av de omfattar vid sidan av skärmen. Använd spetsen på en liten platt skruvmejsel eller kniv för att noggrant bända tillbaka hörnet av varje gummiskyddet runt på skärmen tills du kan se om en skruv ligger under. Om du hittar en skruv, ta bort locket och placera den på en säker plats. I flesta fall har en skärm 4 till 6 skruvar på ramen. När du har hittat dem alla, ta bort och förvara dem med skalen.
  4.
  När skruvarna är borttagna, börja snäppa loss på ramen genom att sätta fingrarna mellan ramen och skärmen. Att Lossa bezel, börja längst ner med flesta bärbara datorer. Mycket kraft är inte nödvändigt men om du stöter på svårigheter, flytta lite längre och prova en annan plats. Du kan behöva glida laptop lock spärren att helt ta bort ramen. Om du inte kan flytta den skärm som du kanske måste ta bort skruvarna som skärmen parentes till laptop-skärmen. Se upp för ledningar och kablar fastnat under skärmen-till exempel av web-cam eller trådlös antenn-och tänk på att inte skadas
  5. .
  Ta bort skruvarna i metallhållaren inramning på vardera sidan av skärmen. Placera skärmen på en mjuk trasa på tangentbordet. Du kommer att märka en platt bred videokabel. Ta en bit tejp som håller videokabel fäst på baksidan av skärmen. Dra ur videokabeln kontakten ur uttaget med hjälp av nagel. Om du bara byta ut LCD-skärmen, kommer du fortsätta att använda omriktaren och lämnar det som det är. Men om du byter omriktaren också, koppla ur strömkabeln och skruva omriktaren från dess fäste.
  6.
  När skärmen är exponerad, leta efter en etikett på baksidan som visar Tillverkarens delnummer. Denna består vanligtvis av en eller flera bokstäver, följt av en serie tal. För att avgöra vilken skärm modeller är kompatibla med en viss bärbar dator eller om du har svårt att avgöra modellnummer för din gamla skärm kan du använda vissa online illustrerad guide (se länk nedan).
  7.

  Eftersom de flesta bärbara tillverkare för mycket betalt, kan du försöka hitta andra företag på marknaden som säljer bärbara skärmar. Vissa platser har ett stort lager av en helt ny LCD-panel ersättning för varje större notebook tillverkare (se länkar nedan). Om du inte hittar en viss modell som anges på deras hemsida kan du ringa eller maila för att fråga om de kan hjälpa dig att hitta en skärm ersättare för en viss dator.
  8.
  När den gamla skärmen har nu tagits bort, installationen av den nya skärmen görs genom att följa stegen i omvänd ordning. LCD-strömkontakten är den senaste anslutningen att göra, efter videokablarna på baksidan är på plats och LCD är säkrad med skruvar. Det sista steget, innan bezel snäpper på plats, är att se till att kablarna inte kläms.

  Tips och varningar


 • Byta din laptop skärm på egen hand är ett sätt att spara pengar på bekostnad av den bärbara skärmen och arbete också.
 • Var försiktig. Laptop interna delar, kablar och uttag är mycket ömtåliga och lätt att knäcka, för att råna, eller att bromsa. Det är också en bra idé att använda någon form av arrangören att organisera skruvar av stegen i dis-monteringen så att du kan följa processen i omvänd ordning vid montering skärmen.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur radera ditt digitala fotspår

Relaterade artiklar


 • vad är en mikro-USB?
 • hur man byter en Seagate hårddisk från skrivskyddad
 • Windows 7-kompatibel dockningsstationer
 • hur du formaterar en enhet i exFAT formatering i Windows 7
 • hur till återvinna ett SD-kort
 • hur man använder en gammal videobandspelare som tuner för en ny bildskärm
 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7
 • hur isär en dator
 • diy bärbara datorns tangentbord
 • hur man installerar en CD-brännare