Dator > Hur konvertera en startbar cd till en bootbar USB

 • Hur konvertera en startbar cd till en bootbar USB


 • De flesta operativsystem (Windows, Mac OS, Linux) inkluderar en startbar CD eller DVD som datorn kan starta från om operativsystemet går dåligt. Många netbooks och ultraportabel bärbara datorer, dock inte längre omfatta den optiska enheten nödvändigt att använda dessa skivor. Lyckligtvis, om datorn inte har någon optisk enhet, kan du fortfarande använda en boot-skiva gjord av ett billigt USB-minne. Du måste använda en dator med en optisk enhet för att ställa in USB-enheten upp, men när den är startbar, kan du använda det på nästan alla nyare dator.

  Du behöver:
  USB flash-enhet (minst 2 GB för Linux, 4 GB för Windows eller 8 GB för Mac OS X)

  Windows

  1.
  Sätt in CD: ni datorns optiska enhet och anslut flash-enheten i en USB-port på datorn. Öppna Kommandotolken (finns under "Tillbehör" i Start-menyn).
  2.
  Skriv "diskpart" i kommandotolken och tryck på "Enter". Skriv "list disk" och tryck på "Enter". Hitta och anteckna numret bredvid din flash-enhet i listan som visas. Om du inte är säker på vilken post representerar din flash-enhet kan du titta på disken kapacitet del av listan om en vink.
  3.
  Typ "select disk 1", ersätta nummer av din flash-enhet för "1". Skriv följande kommandon ett i taget och tryck på "Enter" efter varje kommando: "rena", "create partition primary", "välja partition 1", "aktiv", "format fs=fat32", "tilldela" och "exit ". .
  4
  Typ" xcopy d: *. * /s /e /FG: ", med enhetsbeteckningen för din CD-enhet istället för" d "och enhetsbokstaven av ditt flash-enhet istället för "g". Tryck på "Enter". När filerna har kopierats, är din flash-enhet startbar.

  Macintosh


  1.
  Mata in Mac OS disken och koppla in din USB-flash-enheten i en USB-port. Klicka på "Verktyg" på menyraden, välj sedan "Skivverktyg".
  2.
  Klicka flash-enheten ikon, klicka på "partition" på den övre kanten av skärmen. Välj "1 partition" i menyn märkt "Volym Välj. "
  3.
  Klicka på "Alternativ". Välj "GUID Partition Table" om din Mac har en Intel-processor, klicka på "OK. "
  4.
  Klicka på" Radera "på" Skivverktyg "huvudfönstret. Välj lämpligt alternativ från" Volume Format "-menyn (detta alternativ ska matcha det operativsystem du kommer att starta upp från flash-enhet). Klicka på "Radera" och låta datorn slutföra formateringen flash-enheten.
  5.
  Klicka på "Restore" (längst upp i fönstret). Dra Mac OS skivsymbolen till "Source"-området, dra sedan flashminnet ikon till "Destination"-området.

  Linux


  1.
  Sätt Linux-cd i datorns cd-enhet och ansluta USB-minne.
  2.
  Ladda ner en ISO-byggare. Trollkarl är ett utmärkt gratis alternativ, men dess funktionalitet är relativt begränsad. För dem som vill ha mer funktionalitet, är Nero ett bra alternativ, men det är inte gratis. Installera programmet du har valt och skapa en ISO (bild på CD) fil från skivan i datorns CD-enhet.
  3.
  Öppna din webbläsare och gå till Pendrivelinux. com. Hämta lämplig Pen Drive installationsprogrammet från listan på huvudsidan (den bör matcha Linux bygger du vill lägga på din flash-enhet). Öppna programmet och klicka på ". . . " knappen för att hitta din ISO-fil. Klicka på "OK" och sedan "Nästa". Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen. När filerna finish kopiering är din flash-enhet startbar.

  Tips och varningar


 • Du kan använda ett flash-enhet-baserade installationsprogrammet även om du har en optisk enhet på din dator. Eftersom en flash-enhet har en snabbare åtkomsttid än en CD-skiva, kommer installationen tar mindre tid.
 • Testa din startbar flash-enheten innan du har en nödsituation, bara för att vara säker på att filerna har kopierats korrekt.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel
 • hur man fixar en bläckpatron
 • hur man installerar en CD-brännare
 • hur man uppgraderar Canon MP970 i Windows 7
 • Hur får man en G4 PowerBook att köra bättre
 • diy ic lödning
 • hur du kontrollerar om RAM fungerar
 • hur man berättar SCSI-kabeln
 • hur man köper skrivare
 • hur du tar bort dolda partitioner på en Seagate hårddisk