Dator > hur man använder en flash-enhet som en dator åtkomstnyckel

 • hur man använder en flash-enhet som en dator åtkomstnyckel


 • Skydda en dator från att bli invaderade är inte begränsat till virus från Internet. Gå ifrån datorn för ännu ett par minuter är gott om tid för någon att ta en titt på vad du gjorde eller sämre. En gemensam flash-enhet tillsammans med log-övervakning programvara på datorn kommer att skydda datorn när du är borta från den. Med ett USB-minne med dig kommer att stänga av datorn helt, medan laddringsaggregatet efter att ha återvänt kommer att återställa datorn till full funktionalitet. Använda ett USB-minne som en dator åtkomstnyckel skadar inte datorn på något sätt.

  Du behöver:
  USB flash-enhet
  . Webbläsare.
  Tillgång till Internet.


  1.
  Ladda ner och installera en logg-övervakningsprogram till datorn, som log Monitor. Starta om datorn när installationen är över.
  2.
  Hämta ett exempel loggfil till datorns skrivbord. Kör log-övervakningsprogrammet. Välj "Övervakning" från flikarna högst upp och välj "Lägg till fil" från rullgardinsmenyn.
  3.
  Klicka på "Fil till Monitor"-fliken i fönstret som visas och navigera till exempel loggfilen på skrivbordet. Klicka en gång på exemplet loggfilen. Klicka på "Öppna" för att stänga fönstret och återgå till föregående fönster. Klicka på "OK"-knappen för att stänga fönstret.
  4.
  Klicka på "Villkor"-fliken. Kontrollera "Utför åtgärd om övervakade filen inte finns. " Klicka på "Alternativ"-fliken och ställ in "Intervall mellan hälsokontroller (sek)" kolumnen till "1. " Klicka på "OK" för att stänga fönstret
  5
  Välj "Åtgärder"-fliken och välj. . "Nytt -. > Kör Program" Skriv "C: \ Windows \ system32 \ rundll32. exe" bredvid "Command"-kolumnen. Ange "user32. dll, LockWorkStation" bredvid "Parameters" kolumnen. Skriv "C \ Windows \ system32" bredvid "Start i kolumnen. Klicka på "OK" för att återgå till huvudskärmen i log-övervakningsprogrammet.
  6.
  Gå till "Options"-fliken och välj "Program Options" för att få upp ett nytt fönster . Välj fliken "Allmänt" och kontrollera "Minimera vid start"-rutan. Kontrollera "Start på användarens inloggning" ruta.
  7.
  Sätt i USB flash-enheten i en USB-port. Kopiera filen exempel logga in på ikonen för USB-flash-enhet som har dykt upp på datorns skrivbord. Ta bort exemplet loggfilen från datorns skrivbord.
  8.
  Gå till "Övervakning" på log-övervakningsprogrammet och välj "Lägg till fil" från rullgardinsmenyn. Klicka på "Fil till Monitor"-fliken i fönstret som visas och navigera till loggfilen på USB flash-enhet. Klicka en gång på loggfilen. Klicka på "Öppna" för att stänga fönstret och återgå till föregående fönster. Avsluta log-övervakningsprogrammet.
  9.
  Bort USB-flash-enheten från datorn och se att datorn nu är låst och kan inte användas. Sätt i USB-minne som har gjorts i en dator tillgång knappen för att låsa datorn när du är bredvid.

  Tips och varningar


 • Använd hög kvalitet USB flash-enhet, eftersom den är gjord av bättre material och kommer att pågå längre än en billig modell.
 • Berätta inte för någon hur du låser datorn när du inte är bredvid.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man byter Compaq Presario LCD

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en bläckpatron
 • hur man ansluter en gammal IDE-disk till en nybyggd SATA-enhet
 • hur du ställer in Time Machine på din Mac
 • hur man byter laptop lcd skärm själv
 • hur man berättar SCSI-kabeln
 • hur du formaterar en FAT32 extern HD
 • hur du tar bort en användare från en Windows XP-domän
 • hur man får Windows 7 på min dator
 • hur du tar bort dolda partitioner på en Seagate hårddisk
 • hur man reda på vilken typ av RAM min dator för att uppgradera