Dator > hur du ansluter en FireWire till min dator

 • hur du ansluter en FireWire till min dator


 • Firewire är ett standardiserat gränssnitt som ansluter kringutrustning till datorer. Medan Apple var kraften bakom skapandet av Firewire teknik, hittade den snart sin väg till Windows-datorer, vanligtvis via en tredje part adapter. Den vanligaste objekt som använder Firewire är externa hårddiskar, skannrar, early adapters iPod och digitala videokameror. Även om det inledningsvis bättre än USB när det gäller snabbhet, har det börjat sjunka i onåd, vilket framgår av utelämnandet av en Firewire-port på några av de senaste Macintosh bärbara datorer.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel


  1
  Lär dig känna igen de olika typerna av Firewire-portar. . . Det vanligaste är Firewire 400, även känd som 6-pin, som ett provrör-formade hamnen. Firewire 800 (9-pin) använder en rectanglar port med en skåra på ena sidan.
  2.
  Bestäm om det är vettigt att fästa en FireWire-enhet till datorn, särskilt om du jobbar med en äldre modell. Till exempel behöver tidigt G3 iMac modeller inte en inbyggd FireWire-port, så be om att spendera tid och pengar att genomföra en tredje part workaround lösning på gårdagens teknik är en bra idé.
  3.
  Leta reda på alla Firewire uttag på din dator. Ikonen indikerar Firewire är Y-formad, och Firewire-portar är oftast belägna nära alla USB-portar på baksidan av datorn. Om det inte finns en FireWire-port kan du lägga till en ofta via en tredje part kort. Om du går den vägen, kontrollera specifikationer av kortet för att kontrollera att din dator uppfyller alla de krav, som t. ex. RAM, operativsystem och processorns hastighet.
  4.
  Leta upp de adapter som passar din dator. PC laptop-användare kan köpa ett PCMCIA FireWire-adapter, men en öppen PCMCIA porten krävs. Både Mac-och Windows-datorer kan använda ett PCI-kort för att lägga Firewire kapacitet. För bärbara datorer utan Firewire-portar (MacBook Air, till exempel), USB-till-FireWire omformare finns, men Apple erbjuder ingen garanti att dessa eftermarknaden tillägg kommer att utföra sömlöst.
  5.

  Bekräfta du har rätt kabel till datorn och enheten. FireWire-kablar finns i varje permutation-FireWire 400-port till Firewire 400 perifer, Firewire 400 perifer till Firewire 800-port och FireWire 800-port till Firewire 800 perifer, allt i en mängd olika längder. Du kan också köpa en adapter som konverterar Firewire 400 till FireWire 800.
  6.
  Installera en extern adapter i datorn. Desktop-användare kommer att öppna vid datorn för att installera ett PCI-kort. Detta innebär att stänga av datorn, koppla ur alla kablar och ta bort täckplåten som stänger PCI-port. Se till att kortet sitter ordentligt i kortplatsen och säkra med samma skruv bort från PCI locket. Om du använder en bärbar dator, ström ner det innan du installerar PCMCIA-kort, och bekräfta att det är ordentligt på plats före omstart.
  7.
  Installera eventuella program som följer med kortet, eller besök tillverkarens webbplats för att hämta den allra senaste drivrutinerna.

  tips och varningar


 • Rädda metall PCI luckan om du skulle ta bort kortet och behovet av att ersätta den.
 • hjälp av en tredje part adapter om det går långsammare än med en inbyggd FireWire-port på datorn.
 • metallkanter av PCI täcker kan vara mycket vassa, så var försiktig när du tar bort dem.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man ställer SBC globala dsl

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort skrivarkön från Windows XP
 • hur du byter bläckpatroner HP Officejet J4680 allt-i-ett skrivare
 • hur man byter en dator som är tidsgränsen går ut
 • hur du ökar minne i en MacBook
 • hur du ansluter min vga bärbara dator till en TV-skärm
 • instruktioner att fylla patroner Canon Bläck
 • hur man installerar dsl splitter
 • Skillnaden mellan USB-porten & firewire
 • hur man hittar uppgifter som körs på en dator
 • hur du hittar tillverkaren av en dator