Dator > hur att mjuka upp din kommande hårddiskkrasch

 • hur att mjuka upp din kommande hårddiskkrasch


 • Om ditt företag finns enbart eller i huvudsak på nätet, finns en unik beroende mellan dig och din dator. Internet entreprenör, visste du att en hårddisk krasch är oundviklig? Det kommer på dig, och din dator är din enda överföring till den andra världen: World Wide Web. Ditt öde och förmögenheter är planterade och underhålls av det, tenderade dagar eller timmar av dig, och ditt enda kontrollpanelen är datorns tangentbord. Bara tanken av en total hårddiskkrasch är så svårt att föreställa sig att de flesta sanity-bevara människor blockera det ur deras sinnen. Inte smart.

  Det är dags att acceptera denna mörka verklighet och försvara sig från efterdyningarna av en hårddiskkrasch. Här är några förslag för att komma tillbaka igång med ett minimum av störningar

  Du behöver:. .
  En stor enhet kapacitet flash
  .
  En skrivare.
  .
  Tomma CD's.
  .
  En upp-line fillagring metoden.
  .


  1.
  Säkerhetskopiera allt meningsfullt eller annat. Föreställ dig det. Låt det ligga i blöt i en minut. Out of the blue, försvinner varje byte på hårddisken i en plötslig och ful krasch. Nå, är det inte i försäljningen broschyrer, men nästan varje dator så småningom kommer att ha just en sådan krasch, antingen från data korruption eller från ett moderkort misslyckande. Eller datorn kan bli skadad eller stulen. Oavsett hur det träffar, alla eller de flesta av dina data inte kommer att återvinnas inifrån.

  Det viktigaste du kan göra för att förhindra ett databaserat krasch är att hålla din dator virus fri och registry-ren, men när den stora kommer, hade du bättre har säkerhetskopierat dina data någonstans . Så nummer ett, säkerhetskopiera allt-och jag menar allt:
  Dokument

  Bilder /video
  genvägar
  Favoriter Lista
  Lista över alla program installerade
  iTunes-biblioteket (som inte ersättningsgilla online)
  Alla dina kontouppgifter-adresser, login ID och lösenord
  Key koder för att låsa ner programvara du kan ha köpt
  Windows validering kod, Outlook och andra inställningar e noteras
  2.
  Skaffa en up-line backup tjänst för att säkerhetskopiera dina säkerhetskopiera. Några av dessa är gratis och andra inte, beroende på mängd data. Vissa kommer tillbaka upp endast filer, och några kommer också att hålla programvara. Vanligtvis kan programvaran hade från den ursprungliga källan där du hittade den, och hämtade därifrån. Du måste kontrollera att du köpte den förstås, så alltid spara din e-kvitto och låsa upp koder.
  3.
  Du kan också spara en hel del saker på Gmail. Bara skicka filer till dig själv där, och de kommer helt enkelt stanna kvar i väntan evigt. Detta gäller för alla webbaserade e-tjänst, men Gmail är mycket generöst om ledigt utrymme.
  4.
  Ett band som lagringsenhet eller bulköverföring enhet kan spara hela din hårddisk i en pop. Detta kan vara dyrt, och kom ihåg att om du skaffar en ny dator, kan alla program inte fungerar ändå på grund av installationen konfiguration har redan som matchar din gamla dator. Förutom att om hårddisken kraschade på grund av en skadlig virus, skulle du vara installera det på din nya dator!
  5.
  En stor kapacitet flash-enhet är ett fint alternativ för att skydda dina data efter en hårddiskkrasch. Snabb, praktisk, lätt, portabel. Bara spara som en galning på den en gång i veckan och där du går.
  6.
  Du kan bränna data av alla slag till HD (High Density) CD och DVD. Detta är inte en dålig idé, ifall din dator är bara halvdöd och kommer att installera bara från CD-enheten.
  7.
  Men bara i fall, också skriva ut allt du kan. Jag vet att detta verkar extravaganta och jobbig, men du kommer sova bättre på natten veta att du har utfört alla säkerhetsåtgärd möjligt för data återhämtning efter en hårddiskkrasch. Det kan annars vara mycket svårt eller rentav omöjligt att bygga om eller nytt samla så mycket unik information.
  8.
  Om din dator har en dubbel hårddisk i det, föreslår jag att du bara kopiera om allt på den. När jag hade mitt sista databaserade kraschen, fann jag att denna extra hårddisk överlevde omstart helt i takt.
  9.
  Om efter en kollision du ser kan man fortfarande se på skärmen alla, kan du kanske starta om datorn tillbaka till sin ursprungliga oskuld skick. Alla data kommer att gå förlorade för alltid, men du kommer att ha datorn och dess operativsystem tillbaka och det kostar noll kronor att åtgärda det. För att göra detta, hitta din starta skivor som har eller skapats vid den tid du först fick din dator och följ de enkla instruktionerna. (Vissa datorer kommer att starta via en DOS-skärm funktion om du kan se den). Sedan helt enkelt installera om alla dina data som du så klokt säkerhetskopieras innan hårddisken kraschar kom en-Knockin '

  Oh -. Ni inte har gjort någon backup? Darn.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man Tvångsavsluta på en Mac

Relaterade artiklar


 • typer av datorskärmar
 • hur man startar utskriftshanteraren
 • hur du ansluter laptop kablar
 • hur du ansluter en handhållen kreditkort läsare
 • Inaktivera den låga bläck varning på Canon-skrivare
 • kan ett xD-minneskort överföras till en annan?
 • hur man vet vilken partition har återhämtningen filer på en acer skrivbord
 • hur man installerar en CD-brännare
 • fördelar och nackdelar med DVD ROM-skivor
 • hur du formaterar en enhet till en dator