Dator > tre typer av projektorer

 • tre typer av projektorer


 • Digital multimedia projektorer kan användas i en mängd olika situationer, bland annat kontor presentationer, sociala sammankomster och hemmabruk. Dagens projektorer har en av tre visa typer, som alla har en unik teknik med klara fördelar och nackdelar.

  Katodstrålerör (CRT)

  Enligt AbbeysGuide. com, CRT projektorer arbeta på ett sätt som liknar äldre rör TV-apparater. Ett system med tre linser används för att blanda och projekt rött, grönt och blått ljus på ett närliggande yta. Denna typ av projektor ger högsta bildkvalitet och upplösning, men är dyrare och utmanande att underhålla än andra typer, vilket gör CRT idealisk för mer krävande kommersiella användare, såsom biografer och museer.

  Liquid Crystal Display (LCD)

  LCD-projektorer visar rött, grönt och blått ljus genom små LCD-paneler, varje kontroll en enda pixel av en bild. Den här projektorn typ är det billigaste alternativet, och är enkel att installera och underhålla. Enligt bizrate. com, är en stor nackdel med LCD-projektorer att varje modell har en viss upplösning, vilket kan orsaka svårigheter när du tittar på filmer eller andra bilder är konstruerade för högre upplösningar. Ändå LCD projektorer är perfekta för hemmabio bruk.

  Digital Light Processing (DLP)

  DLP-projektorer lyser vitt ljus genom en rad små, rörliga speglar som styr färg och intensitet av ljus vid en given punkt i displayen. Bildskärmsupplösningar är begränsade, eftersom med LCD-skärmar, men priset då fortfarande är mycket lägre än professionell nivå CRT projektorer. Eftersom skärmen är generellt klarare och mer definierad än LCD-modeller, DLP-projektorer är perfekta för kontor och undervisning presentationer förutom hemmabio.

  Äldre projektor Typer

  Digital multimedia projektorer är det självklara valet för nästan alla projektion behöver, men detta var inte alltid fallet. Populära projektorn typer tidigare ingår OH-projektorer och diabildsprojektorer.

  En overhead har en bas att placera en handling och en upphöjd apparater som innehåller flera speglar som används för att visa bilden på en närliggande yta. Transmissiva OH-projektorer hus en glödlampa i basen och kräver användning av OH-eller specialutformat LCD-bildskärmar. Reflekterande omkostnader hus en glödlampa i spegeln apparater att ge användarna ett större urval av material som du vill skriva ut en bild eller ett dokument.

  diapositivprojektorer är särskilt utformade för projektionen av 2-tum med 2-tums 35 mm semitransparent fotografier. Fotografierna, eller "bilder" är inrymt i en roterande utrustning som positionerar enskilda bilder mellan ett system av linser och en ljuskälla som projicerar bilden på en yta i närheten.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du ansluter en handhållen kreditkort läsare

Relaterade artiklar


 • hur man gör en bootbar USB från en CD
 • namn på typer av slots på ett moderkort
 • hur man uppgraderar Mac OS X till en leopard utan en DVD-enhet
 • hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk
 • Dell Inspiron bärbara kontrast och ljusstyrka hjälp
 • hur man kan kontrollera RAM spänning i Windows
 • hur du formaterar en USB Micro-enhet
 • hur man ansluter en gammal IDE-disk till en nybyggd SATA-enhet
 • hur man byter en dator kylfläns
 • hur man byter en fläkt Presario bärbar dator