Dator > vad är olika typer av skrivare?

 • vad är olika typer av skrivare?


 • Du behöver:
  skrivarhandboken
  . Varmvatten.
  Skål.
  Tvättsprit.
  Bomullspinne.
  Hushållspapper.

  Nästan varje datoranvändare vill ibland en fin, skarp utskrift från sin dator utan att behöva göra en resa till en kopia centrum. En skrivare för hemmabruk är en bra långsiktig lösning. Men det finns så många olika typer och stilar av dator skrivare som finns på marknaden idag som väljer en kräver lite forskning. Begränsa dina alternativ genom att bedöma dina behov och jämföra möjligheter och kostnader för olika typer av skrivare.

  Bläckstråle

  bläckstråle sprutvätskan bläck på papper för att forma bokstäver och bilder. På low-end-maskiner, är text ibland suddig eller oklar på grund av låg upplösning, men många mellanregister bläckstråleskrivare producerar utmärkt svart och vit text och grafik, och en del mer avancerade maskiner kan göra utmärkta bilder färgfoto. De flesta bläckstråleskrivare kan leverera 300 dpi upplösning och är mycket tyst att fungera.

  Bläckstråleskrivare är de mest populära skrivarna för hemmabruk och är ofta den billigaste. Ett flertal modeller med anständig bildkvalitet finns tillgängliga för mindre än $ 100, men den verkliga kostnaden kommer när byter bläckpatroner, kommer priset på som vida överstiger den i skrivaren själv över tiden. Kostnaden för bläckstråleskrivare varierar från mindre än $ 100 för low-end-maskiner till $ 500 eller mer för fotokvalitet skrivare.

  Laser

  Laserskrivare är toner-baserade och göra bilder på ett sätt som liknar kopieringsapparater. Bilden projiceras på en roterande trumma med en laser, som sedan elektriskt lockar pulveriserad tonern på papperet. Upplösning för laserskrivare svävar bortom bläckstråle kapacitet med branschgenomsnittet på 1200 DPI. Vissa professionella maskiner kan uppnå 2400 dpi. Denna högre upplösning ger mycket skarp text och teckningar. Laserskrivare kan svart-vitt eller färg och är kapabla att producera kopior mycket snabbt.

  Priserna varierar från $ 90 för low-end svartvita maskiner till $ 500 eller mer för färglaserskrivare.

  Dot Matrix

  Matrisskrivare var den första typen av skrivare som erbjuds konsumentmarknaden, men de är ändå omkring på grund av deras robusthet och användarvänlighet. Ett skrivhuvud sveper över ytan på sidan samtidigt som små pinnar prioritetsfunktion ett färgband, ungefär som en gammaldags skrivmaskin. Bilder och text är monterade rad för rad och dot-punkt, så matrisskrivare är inte alls lika snabbt som andra typer av skrivare, är inte heller den resolution i närheten så bra. Dessutom kan dessa skrivare vara ganska högt. Men de är lätta att underhålla.

  Priserna varierar från $ 200 för low-end-maskiner till $ 700 eller mer för tunga högeffektiva skrivare. Underhåll och utbyte färgband är oftast billiga.

  Foto

  För fotoentusiaster som vill ha en skrivare som kan mata 4x6, 5x7 och 8x10 bilder på glansigt papper, det finns många foto-specifika skrivare tillgängliga. Pre-storlek fotopapper kan köpas så ingen klippa /trimma är nödvändig, och många skrivare gör bilder till nås direkt från minneskortet inuti digitalkameran. Det bästa fotoskrivare låta enskilda bläckfärger att ersättas vid behov, och några har ytterligare bläckfärger för mer exakt reproduktion. Dessa skrivare är ofta långsamt, men resultatet kan bli enastående.

  Priserna liknar medium-range bläckstråleskrivare, från ca $ 200 till $ 600 eller mer, beroende på kvaliteten.

  Multifunktion

  Istället för att få arton olika kontorsmaskiner med specifika funktioner, är många konsumenter som valt multifunktionsmaskiner som gör ett stort antal arbetstillfällen på en gång. Multifunktionsskrivare samla alla de mest populära office-funktioner --- kopiering, utskrift, skanning, faxning, ringa --- i en behändig maskin. Även dessa maskiner är bekväma och utrymmessnål, multifunktionsskrivare är inte kända för att utmärka sig i något område. Snarare gör de allt ganska bra. Dock kan det vara allt du behöver.

  Priserna varierar från drygt $ 100 till ca $ 300, beroende på den medföljande funktioner.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Fakta om ersättning ink jetkassetter

Relaterade artiklar


 • hur man gör Flash & Shockwave köras från en USB-enhet
 • hur reparera en Sony Vaio DVD-enhet
 • Hur berätta om din bärbara dator är registrerad
 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel
 • den bästa externa hårddiskar för en MacBook
 • tre typer av projektorer
 • hur man använder en IDE-disk med SATA-gränssnitt
 • fördelar och nackdelar med iMac
 • egenskaper hos moderna skrivare
 • hur du tar bort en cd-avbildning och ändra storlek på flash partitionen