Dator > hur du aktiverar / avaktivera USB-enheter

 • hur du aktiverar / avaktivera USB-enheter


 • Jag har haft några människor säger åt mig att de behöver begränsa användningen av USB-enheter på jobbet och huset av säkerhetsskäl. Jag förstår behovet av något sådant, men jag tror det är ganska extrem. Jag har tagit ett sätt att inaktivera USB-enheten för människor som vill begränsa användningen och jag har tagit ett sätt att aktivera USB-enheten för personer som vill använda sina USB-enheter där en sådan politik är i kraft. Hur du använder följande metoder är dina val . . . . . men om din företagets policy säger att du inte kan använda USB så har du förmodligen inte använda USB. Återigen är det ditt val. Ok, nog med LÖSMYNT . . kan gå vidare med handledningen.

  Detta projekt visar hur du ändrar registret kan uppstå allvarliga problem om du gör detta felaktigt. Se till att du följer dessa steg noggrant. För ytterligare skydd, och säkerhetskopiera registret innan du ändrar den. Sedan kan du återställa registret om det uppstår något problem
  1
  Inaktivera /begränsa användningen av en USB-enhet i Windows

  vill använda denna del av handledningen. . en USB-enhet bör inte vara inkoppladVi kommer att förklara ett annat sätt om USB-enheten är redan inkopplad senare.

  Klicka på startknappen i nedre vänstra hörnet på skärmen. Efter att ha gjort att klicka på knappen Kör. Skriv% winddir% inf i rutan och klicka på OK. Detta tar dig till inf-mappen i Windows-katalogen.
  2.
  Hitta Usbstor. inf filen och högerklicka på den. Välj Egenskaper i menyn. Då öppnas ett nytt fönster klickar du på fliken Säkerhet. Klicka på Användare (COMPUTERNAMEUsers) och välj Neka kryssrutan Fullständig behörighet alternativet.
  OBS:
  Du måste välja knappen Redigera efter välj användaren eller gruppen. Sedan kommer det att ta upp nya widnow där du kan välja Neka kryssrutan Fullständig behörighet alternativet.
  3.
  Göra steg 2 igen för usbstor. pnf filen.

  4.
  att använda denna del av Introduktionskursen en USB-enhet kan vara inkopplad

  Klicka på startknappen längst ner till vänster på skärmen. Efter att ha gjort att klicka på knappen Kör. Skriv regedit i rutan och klicka på OK. Detta tar dig till det lokala registret. .
  5
  Hitta på följande plats:
  HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesUsbStor
  6
  3. . I den högra rutan högerklicka på Start-knappen (detta är inte Start-menyn som i första steget, men en verklig nyckel i registret). Välj alternativet Ändra i rullgardinsmenyn. Ändra värdet till en 4 eller Öppna Anteckningar och skapa en reg-fil med följande information:.

  [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesusbstor]
  "Start"=dword: 00000004

  Kom ihåg att spara den med ett. Reg namn, till exempel usbOff. reg eller något.

  Det är en snabb och enkel tutorial. Jag hoppas att det hjälper alla som behöver det, vet jag nästa del av den här guiden kommer. Den som bara ville låsa någon ute kan sluta läsa nu. Nästa del jag avslöja sättet att aktivera USB-enheten om något sådant har gjorts för att din dator antingen av ett virus, chef, eller i skolan.
  7.
  Aktivera /fritt eget Använd av en USB-enhet i Windows

  Denna del är lika enkelt som tidigare. Det kan göras i mer än ett sätt. Först är det lättaste . . . . bara göra motsatsen till vad som gjordes ovan i "Inaktivera /begränsa användningen av en USB-enhet i Windows"-avsnittet. Nämligen att ändra 4 till en 3 eller öppna notepad och skapa en REG-fil med hjälp av följande information:.
  [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesusbstor]
  "Start"=dword: 00000003

  Kom ihåg Spara den med ett Reg namn, till exempel usbOn. reg eller något eller bara aktivera tillstånd på mappen om du inte har admin rättigheter sedan göra följande:.
  8.
  Klicka på startknappen längst ner till vänster på skärmen. Efter att ha gjort att klicka på knappen Kör. Skriv regedit i rutan och klicka på OK. Då kommer du att det lokala registret
  9
  hitta följande plats:. . .
  HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSB
  tio
  Hitta följande Plats:
  HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSB
  11
  Upprepa steg 10 för följande plats:.
  HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSBSTOR

  tips och varningar


 • endast Windows
 • Skapa alltid säkerhetskopior när du gör för att registret
 • endast det här om du är bekväm med redigering viktig information om datorn, annars får en utbildad professionell för att göra det.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du uppdaterar drivrutinerna till grafikkortet

Relaterade artiklar


 • hur man reda på om en skrivbar CD är stängd
 • hur du aktiverar sata-läge efter XP är installerat i ide-läge
 • hur man använder en flash-enhet som en dator åtkomstnyckel
 • Hur får man en bärbar dator att känna igen en CD-brännare
 • hur man torka datorn & installera
 • hur man ansluter en linkys router till en VoIP
 • hur man uppgraderar firmware på en skrivare från en dator
 • hur man fixar en cd dörr
 • hur du uppdaterar drivrutinerna till grafikkortet
 • hur du formaterar en USB Micro-enhet