Dator > hur man installerar en 3,5 diskettenhet

 • hur man installerar en 3,5 diskettenhet


 • Även disketter har till stor del fallit i onåd som lagringsmedium för datorer, kan du stöta på ibland situationer där du behöver använda en, som att installera gamla program eller partitionera en hårddisk i en dator som inte kan starta från den optiska enheten. Om du behöver läsa en diskett på en dator som inte har en diskettenhet, måste du installera ett

  Du behöver:. .
  Phillips skruvmejsel
  4 fästskruvar.
  Intern diskettenhetens kabel.


  1.
  Stäng av datorn och öppna datorn fallet. Beroende på omständigheterna modellen, kan det finnas en enda spärren eller knapp eller en serie skruvar längs baksidan av ärendet som måste tas bort.
  2.
  Leta reda på en öppen 3,5- tums enhetsfack i datorns hölje. Enhetsfacket kommer att vara något större än diskettenheten själv. På framsidan av enhetsfacket bör det finnas en öppning eller ett plasthölje som kan tas bort för att ge tillgång till diskettenheten.
  3.
  Line skruvhålen på sidan av diskettenheten upp med öppningar på sidan av enhetsplatsen därefter fast diskettenheten på insidan av datorn fall med minst fyra skruvar. Även färre skruvar kan användas, för att inte säkra diskettenheten helt kan orsaka vibrationer som producerar ljud inifrån datorn fallet.
  4.
  Anslut en kabel från nätaggregatet i ryggen av datorn ärendet till diskettenheten. Diskettenheten kraftkabel knappat så att de endast kan anslutas i rätt riktning.
  5.
  Placera diskettenheten kabeln över stiften på baksidan av diskettenheten. De flesta diskettenheten kablar har en lång röd linje på ena sidan, den röda linjen visar den första pinnen, som kommer att markeras med en vit pil eller siffran "1" på diskettenheten. Anslut kabeln så att sidan med den röda linjen står inför det första stiftet på diskettenheten. Om diskettenheten kabel har flera kontakter, anslut diskettenheten till kontakten vid slutet av kabeln. Den andra änden skall anslutas till moderkortet. Mellankopplingen inte användas om inte datorn har två diskettenheter.
  6.
  Anslut den andra änden av kabeln till Den 34-pin floppy-kontakten på moderkortet. Bli inte förvirrad av IDE-hårddisk kontakter, som har 40 stift. Liksom diskettenheten, är det första stiftet på moderkortet kontakten märkt. Anslut kabeln så att sidan med den röda linjen står inför det första stiftet på moderkortet.
  7.
  Slå på datorn och testa diskettenheten för att bekräfta att det är korrekt ansluten och sedan tillbaka locket på datorn fallet.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur ta reda på vad moderkort jag har

Relaterade artiklar


 • hur man byter cyan laserscanner
 • instruktioner om hur man fyller Epson färgpatron
 • hur man byter skärmen på en a205 toshiba
 • hur man ansluter en Dell-dator monitor till en TV med Comcast
 • effekterna av datorbutiker
 • hur man vara jordad när du lägger datorminne
 • hur man får den bästa bärbara datorn hyror för ditt evenemang
 • canon pg40 bläck Refill instruktioner
 • hur man ändrar FSB hastigheten på en Intel 485 chipset
 • hur du ansluter en HP Pavilion till TV: n