Dator > hur att uppgradera grafikkortet på en Inspiron 5150

  • hur att uppgradera grafikkortet på en Inspiron 5150


  • Bland bärbara datorer, Dell Inspiron 5150 en raritet i sin massiva storlek och vikt låt den ha tillräckligt utrymme för ett grafikkort som kan tas av och uppdateras. Inspiron 5150 är kompatibel med antingen 32 MB och 64 MB versioner av ATI Mobility Radeon 9000 och GeForce FX Go5200 grafikkort. Uppgradera grafikkortet i din Dell Inspiron 5150 för att öka prestandan hos din åldrande laptop

    Du behöver:. .
    Platt skruvmejsel
    Stjärnskruvmejsel.
    Ersättning Inspiron 5150 grafikkort (se "Resurser" för kompatibla delar).


    1.
    Stäng datorn ner helt. Dra ur strömkabeln och alla externa tillbehör. Vänd på datorn och ta ut batteriet, vänd på den igen så att den övre vänd mot dig. Öppna huvudfönstret gångjärn av Inspiron 5150 så långt som möjligt.
    2.
    Hitta liten fördjupning på höger sida av plast band för strömknappen, ovanför tangentbordet. Placera platt skruvmejsel i indrag och använda den för att bända plastremsan upp. Använd dina händer, lätta plastremsan av datorn, som arbetar från höger till vänster. Var noga med att inte böja plast.
    3.
    Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra fästskruvarna från ovanför tangentbordet och sedan lyfta tangentbordet bort från den bärbara datorn tills du kan se kabel under den. Enkel kabeln ur kontakten och ställa in tangentbordet åt sidan. Nedanför tangentbordet kommer du att se en metall sköld och en kabel som går från grafikkortet.
    4.
    Bort videokabeln genom att dra i plastfliken.
    5 .
    Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven från vänster sida av metallhöljet, lyft sedan sköld från kroppen på datorn. Nedanför skölden, hittar du grafikkort (vänster) och centrala processorn (höger, med en fläkt).
    6.
    Ta bort Phillips-skruvar från det övre vänstra och nedre högra hörnet på grafikkortet och använd sedan den vita plasten slingan på toppen av grafikkortet att dra ut den ur systemet.
    7.
    Placera det nya grafikkortet över kontakten , tryck sedan på hörnen motsatta dem med skruvhålen tills den är ordentligt på plats. Skruva fast grafikkortet på plats.
    8.
    Tillbaka de delar som du bort från Inspiron 5150 genom att vända stegen i den här artikeln.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man uppgraderar en processor i en Dell 4700





Relaterade artiklar


  • hur man beräknar mängden video behövs RAM
  • Hur får man en blockerad patron bläckstråleskrivare för att arbeta
  • hur man fixar en skärm VGA-dator
  • hur man fylla på bläck i en HP svart patron 27
  • Hur konvertera USB till en Bluetooth-skrivare
  • hur man installerar en T41 bärbar dator skärm
  • hur man läser en korrupt katalog på en extern IBM Travelstar-enhet
  • hur man gör en datorskärm storlek större på en TV
  • hur du säkerhetskopierar hela datorn till en flash-enhet
  • hur gör jag Undelete eller återställa från en diskett?