Dator > Hur berätta om en dator är bra eller inte

 • Hur berätta om en dator är bra eller inte


 • Det finns många olika typer och modeller av datorer där ute och alla har egenskaper som skiljer den från de andra. Ingen dator modellen kan idealisk för alla. Människor har sina egna krav och behov av en dator. Det finns dock några grundläggande funktioner som bör gälla för alla bra datorer

  Du behöver:. .
  Internet
  Papper.
  Penna.


  1.
  Tänk datorns prestanda. Processor och RAM är de två enheter som påverkar datorns prestanda. Datorer med dålig processor och RAM-hastighet som kommer att utföra uppgifter långsamt. Därför kommer deras totala prestanda vara dåligt. Till exempel kommer en dator med en Celeron-processor utföra mycket långsammare än en dator med en Core 2 Duo-processor.
  2.
  Ta reda på vilka operativsystem (OS) datorn använder. Om datorn använder ett föråldrat operativsystem, kommer det inte vara kompatibelt med alla de många moderna tillämpningar. En bra dator bör använda det senaste operativsystemet. Till exempel, om du använder en dator med Windows 95 installerat på sig, kommer den inte att kunna köra olika program som en dator med Windows XP eller Vista kan köra.
  3.
  överväga vilka typer av program som är installerade på datorn. Original program tillåter en dator att utföra en mycket bättre än den piratkopierade versioner av samma program. Om du regelbundet hämtar piratkopierade program från Internet och använda deras koder för att driva dem, kommer din dator långsam säkert ner inom en snar framtid och börja visa problem som är mycket mindre sannolikt att uppstå på en dator med ursprungliga ansökningar.

  4.
  Ta hänsyn till antivirusprogram installerat på datorn. En bra dator måste ha ett uppdaterat antivirusprogram installerat. Detta är mycket kritisk som Internet är laddad med trojaner och malwares som väsentligt kan påverka datorns prestanda. En dator utan ett uppdaterat antivirusprogram kan också sätta dig på en risk för identitetsstöld och IT-relaterad brottslighet. En bra dator bör skydda sina användare vid alla tillfällen.
  5.
  Betrakta lagringsutrymme på din dator. Ju större kapacitet hårddisk, desto mer data man kan lagra. En dator med endast 10 GB hårddisk kommer inte att vara lämpligt för dig om du har stora mängder data att lagra (som fotografier, filmer, musik). En dator med 160 GB är en mycket bättre dator för användaren med större lagringsbehov.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man ansluter en SCSI perifer till en USB-port

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag krok två bildskärmar tillsammans?
 • Lägga till en andra SATA-hårddisk till en Dell Dimension 9100 dator
 • Hur rengör jag insidan av min Dell Dimension 3000?
 • felsökning av en frusen pekplatta för Verizon Wireless
 • hur man fixar en LCD-bildskärm på en bärbar dator
 • Hur du tar isär en Acer 5100 laptop
 • Hur konvertera en CRT datorskärm till en TV
 • hur man rengör upp laptop / notebook vätskespill
 • Hur installerar jag drivrutinen för mitt trådlösa nätverkskort?
 • hur man öppnar en Sony laptop