Dator > hur man avveckla en Acer Aspire 5100

 • hur man avveckla en Acer Aspire 5100


 • Oavsett om du vill få en bra uppfattning om hur de inre delarna av din bärbara dator fungerar eller om du har en funktionsstörning del som behöver bytas ut finns det flera olika sammanhang när du kan behöva demontera din Acer Aspire 5100. Även demontering ett helt anteckningsblock kan ta upp en hel eftermiddag eller längre för nybörjare datoranvändaren det kan göras utan någon teknisk support utbildning eller ovanliga verktyg

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av Aspire 5100 operativsystem och stäng skärmen. Koppla ur alla kablar som är anslutna till 5100 och vända den bärbara datorn över. Skjut över spärren på vänster sida i fallet och ta bort batteriet.
  2.
  Leta de fyra skruvarna i mitten av målet att hålla den stora svarta locket till bärbar dator. Ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel och dra sedan av locket. Särade plast spärrarna som håller platta, gröna minnesmoduler på plats på vänster sida av facket.
  3.
  Ta tag i kanten av DVD-enheten och dra den mot vänster för att ta bort den från 5100. Lyft av plast facket täcker upptill och nedtill slutar i ärendet.
  4.
  Fördela plast låsning spärrarna på sidorna av mini PCI-kortet och sedan ta bort kortet. Hitta metallkontakterna kylfläkten vid det övre högra änden av facket. Ta bort de två skruvarna i överkant av fläkten.
  5.
  Lossa kabeln monteras på sidan av fläkten och lyft sedan ut fläkten i 5100 fall. Vrid låsskruven döljer sig under fläkten med en platt skruvmejsel tills processorn låses upp från sitt moderkort hamnen. Ta tag i kanterna av torget processorn och dra bort den från moderkortet.
  6.
  Bort de två skruvarna under öppet fack. Lyft ut den andra svarta locket så att hårddisken är synlig. Ta höger i metall hårddisken enhet och skjut den till höger för att koppla ur den från 5100 moderkort.
  7.
  Bort den enda skruv längst till vänster ände av väskan som håller i 5100: s optiska enheten på plats. Dra ut enheten från 5100 och den åt sidan.
  8.
  Rotera Acer Aspire bärbara datorn så att skärmen locket är vänd uppåt. Lyft öppna fönstret locket till 90 grader. Placera kanten av en platt skruvmejsel under söm av den långa plast låsning remsa nedanför skärmen och ovanför 5. 100 tangentbord.
  9.
  Wedge skruvmejseln uppåt tills lås band kopplas bort från 5. 100 fall. Ta bort remsan och sedan ta bort de två låsskruvarna ovanför tangentbordet's "F10" och "F5" nycklar. Dra upp tangentbordet och ställa in den med ansiktet mot Aspire s handledsstödet.
  10.
  Leta bandkabel som går från mitten av tangentbordet till låsa porten längst ner på Aspire moderkort. Dra upp den svarta låsfliken om hamnen och koppla sedan ur kabeln. Ta bort tangentbordet.
  11.
  Ta bort skruven som håller Aspire högtalare på plats i det övre vänstra änden av moderkortet. Lyft upp och ta bort högtalaren. Koppla flatkabeln som går från botten av LCD-skärmen till den anslutande port på toppen av Aspire moderkort.
  12.
  Ta bort skruvarna under moderkortet som håller handledsstödet på Aspire bärbara. Ta bort handledsstödet. Ta bort skruvarna i hörnen av moderkortet.
  13.
  Skjut Aspire moderkort till höger, och sedan ta bort den från bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • LCD-skärmen kan även monteras ned om du behöver byta själva skärmen eller dess inverter styrelse. Dra av gummi skruven tätningar i hörnen av skärmens plasthölje. Ta bort skruvarna sitter under sälar och dra sedan av locket. Dra skärmen framåt och lossa fast kabel. Lossa kabeln ansluten till den gröna omriktaren på den nedre delen av skärmen och sedan ta ur kortet och skärmen.

Previous:nothing Next:hur man byter en USB-port på en Dell Latitude

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter Radeon X1600 till en TV
 • hur man öppnar en Dell 220 låda
 • hur man sätter Windows på en Mac med bootcamp
 • hur man köper billiga flashdiskar
 • hur man fixar en renoverad hårddisk
 • hur man installerar program på Zire 31
 • kommer magi jack arbete på en router?
 • hur man använder SanDisk USB-minne
 • hur du ansluter en MFC 4800 parallellt med en bärbar dator usb xp
 • hur man skapar en flash-enhet täcka