Dator > praxis för webbserver underhåll

 • praxis för webbserver underhåll


 • Oavsett hur robust en webbserver, är det bara så bra som den webbserver administratör bakom den. En bra webbserver administratör bör ha en genomarbetad process när det gäller att upprätthålla webbservrar. Dokumentera och följa bästa praxis inom underhåll och vidmakthållande av webbservrar kommer att säkerställa hög tillgänglighet av de applikationer som finns på webbservrar.

  Hårdvara standardisering

  Standardiserande all hårdvara som används för alla nivåer av miljön i webbservrar garanterar en smidig övergång av nya ansökningar att gå från den lägre miljö till högre miljön. I större företag som stöder hundratals till tusentals slutanvändare, kan den lägre miljön består av minst en utveckling webbserver och en QA /UAT (kvalitetssäkring eller användare acceptanstest) webbserver, men i mindre skala, kan det finnas bara en webbserver används för både utveckling och QA /UAT. Den högre miljö är där webbservrar används för produktion och BCP (business kontinuitetsplan) tillhör. BCP har frivilligt i mindre skala företag.

  Bortsett från att ha liknande typer av hårdvaruplattform, bör alla miljöer har identiska system konfiguration, t. ex. typ och versioner av operativsystem och annan mjukvara som används. En enhetlig miljö kommer att resultera i färre koden problem och oförenligheter.

  Proaktiv övervakning

  Proaktiv övervakning bör omfatta systemövervakning, web (URL), loggfil övervakning och tillämpning beteende övervakning. Proaktiv övervakning innebär att ställa in parametrar, trösklar och brytpunkter, som kommer att skicka varningar till supportpersonal via e-postmeddelanden, SMS, personsökare eller mobiltelefoner.

  Lägger synlig övervakning konsol, bemannade 24 /7, är idealisk för att fånga fel när de börjar visas och kan administratören webbservern att göra ytterligare analyser och tillämpa åtgärder innan problemen blir större.

  Tillgänglighet och hög tillgänglighet

  Testa ansökan webbplatser (URL) på alla typer av webbläsare såsom Internet Explorer, Google Chrome, Fire Fox eller Sapphire är ett sätt att säkerställa att användarna har tillgång till platserna.

  Se till att ansökan är alltid tillgänglig genom att implementera klustring för att låta mer än en webbserver för att mata trafiken. När en server misslyckas, kan programmet ansluta till den andra servrar som inte har problem. Klustring möjliggör smidig, ibland sömlösa, fail over.

  Säkerhet

  Lägg till programvara som kan hjälpa till att skydda systemet. Till exempel, se till att konfigurera någon eller alla av följande-brandvägg, HUDAR (värd intrångsdetektering sensor) och antivirusprogram. Håll plåstret nivåer uppdateras hela tiden för att minska sårbarheten i de webbservrar som kan utsätta dem för angrepp. Schemalägga regelbundna patchning underhåll och genomföra stränga politik lösenordsautentisering när de tillhandahåller tillträde till slutanvändarna. En rutinmässig översyn av tillgång kommer att hjälpa till med granskning av räkenskaper. Ta bort gamla och oanvända konton.

  Den fysiska platser bör också vara säkra och trygga genom att genomföra strikt för "auktoriserad personal" politik. Hårdvara burar bör ha lås och remmar för att ogiltig stöld och olyckor.

  Kapacitetsplanering

  Tillåt för framtida tillväxt, såsom ökat antal användare och loggar. Sanering gamla stockar kommer att frigöra utrymme, men när du gör så blir för ofta, kan det vara dags för ytterligare hårddiskutrymme eller maskinvara

  Back Up Recovery

  Säkerhetskopiera av system, lokala enheter och. datafiler kommer att ge administratörer sinnesfrid. Skadade eller saknade filer, hårdvara krasch som behöver ombyggnad och tillämpning krasch som behöver omplaceras kräver ofta återställa från backup band. Utföra inkrementella och full back up kommer att hålla data säkra ifall servern kraschar och inte kan återhämta sig.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur berätta om en dator är bra eller inte

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en Compaq anslutning laptop
 • hjälp på Epson R230 cd utskrift
 • hur en dator på nätet
 • Hur man överför mikrofiche till en dator
 • hur man återställer en HP f4235 skrivare
 • hur man gör en datorskärm storlek större på en TV
 • hur man använder SanDisk på en dator
 • hur att byta moderkort på en gateway mx laptop
 • Hur vet jag om min cd brännare stöd för LightScribe?
 • hur man bränner en DVD-video som är för stor för min dvd