Dator > midi datorgränssnitt grunderna

 • midi datorgränssnitt grunderna


 • MIDI, vilket står för "Musical Instrument Digital Interface," har varit i bruk av spelare av elektroniska musikinstrument sedan 1983. Sedan dess gränssnitt har använts för att ansluta musikinstrument till allt från ett andra instrument, till en regulator som ändrar ljud som skapas av ett instrument, till en dator som ger en makalös uppspelning och inspelning erfarenhet

  Du behöver:.
  skruvmejsel.
  Ersättning skärmen.
  Ersättning inverter ombord.

  MIDI Basics

  En klar förståelse av MIDI krävs för att korrekt gränssnitt ett instrument med datorn. En MIDI-enheten finns något objekt som är utrustad med ett MIDI-gränssnitt som gör det möjligt att skicka MIDI-signaler till en annan MIDI-utrustade enheter, inklusive instrument försedda med MIDI-portar. Dessa signaler innehåller styrdata som innehåller anteckningar om och notera-off information med tillsats av timing och styrdata.

  Den information som går genom ett MIDI-interface inte består av ljud, utan det är helt och hållet består av kodade data som kan avkodas, och ihop igen på en destination enhet och antingen spelas som ljud eller manipuleras som data.

  Ansluta instrumentet

  All MIDI-enheter levereras med tre 5-pin-kontakter som inkluderar en MIDI ut, MIDI in, och genom kontakt. MIDI OUT ansluter instrumentet till MIDI i en annan enhet och skickar signalen data till den andra enheten. MIDI IN gör det motsatta, att acceptera data från en extern källa som kan spelas upp via ditt instrument. MIDI är genom att helt enkelt ett pass-thru-port och flyttar signalen genom ditt instrument utan att påverka signalen eller instrumentet på något sätt.

  Du gör den fysiska anslutningen mellan instrumentet och datorn med en MIDI-kabel. Detta MIDI-kabel levereras med två pluggar-en för MIDI ut och en för MIDI i. Den andra änden av den kontakt som ansluts till datorn kommer i två former.

  Den första är en 15-stifts spelporten adapter som ansluts till flera ljudkort genom spelporten gränssnitt. Dessa kort använder gameports för dubbel plikt som antingen en plats att ansluta en joystick eller som ett MIDI-gränssnitt.

  Den andra typen av anslutningskabeln är en USB-MIDI-kontakt. Liksom den första, den har två anslutningar för MIDI in och ut i ditt instrument, men ansluter med din dator via en standard USB-port. Om du använder Microsoft Vista eller högre som ditt OS, måste du använda USB-kontakten typ som spelporten inte längre stöds av Microsoft i senare operativsystem.

  Dator kapacitet

  När du har anslutit din MIDI instrumentet till datorn kan du använda datorbaserade MIDI sequencers att spela in och spela upp signaler du skickar via anslutningen. Med den signal som består helt av data, kan du manipulera någon aspekt av signalen, ändra allt från själva ljudet till hastigheten, placering och längd av anteckningar. Du kan också använda sequencern att spela in flera kanaler av data, var och en ger olika ljud-skapa arrangerat musik begränsas endast av din förmåga att manipulera data själv, och inte av din talang med ett instrument.


Previous:nothing Next:användningar av ett SMART Board

Relaterade artiklar


 • hur man blinkar bios utan diskettenhet
 • AMD Dual Core vs quad core
 • hur man byter en fixeringsenhet på en HP LaserJet 2300
 • hur man väljer en stationär PC
 • hur man använder en HP All in one på ett hem telefonlinje
 • hur du ansluter min HP 932c skrivare & få det att fungera
 • hur man fixar 55,1 felmeddelande på HP LaserJet 2600
 • hur man byter en LCD utbudet monitorn
 • hur man använder skydd id för att söka efter CD skydd typ
 • hur du lägger upp bilder till datorn från en skanner