Dator > hur man fixar datorn band

 • hur man fixar datorn band


 • Det är inte ofta att en dators inre hårdvara blir bucklig, repig, slet eller trasiga, eftersom det är skyddat inuti datorn höljet. Men med ovarsam hantering, ibland dessa saker hända. En flatkabel är en vanlig del av hårdvara, och på grund av dess tunna, bredbar kvalitet, tårar i denna typ av hårdvara är inte ovanlig. Om du har hittat en tår i en av datorns band kablar, du kan utföra reparationen själv, men det kommer ta lite tid och ansträngning.

  Du behöver:
  Broken bandkabel
  . Skärbräda.
  Flexibel tejp.
  Fint korn sandpapper.
  Förstoringsglas på ett stativ.
  Gummihandskar.
  Juvelerares platt skruvmejsel.
  Ledande silver lastade epoxiharts och härdare.
  Jar.
  Varm lagringsmiljö.


  1.
  Lägg bandkabeln ner på en plan yta som en skärbräda. Tape båda ändarna av kabeln till skärbräda med flexibel tejp, säkra det på plats.
  2.
  Försiktigt sand flatkabeln med ett fint sandpapper, där bandet har brutit-tills personen kabel kablar är tydligt exponerade.
  3.
  Riv bandet som förbinder båda sidor om flatkabeln till skärbräda, befriat den från skärbräda. Wrap en ny bit tejp runt undersidan av bandkabel (den sida som du inte sand), anpassa avbrutna trådar så nära varandra som möjligt.
  4.
  Tear två ytterligare bitar av tejp från din rulle tejp. Placera den första pjäs runt toppen av bandet, på ena sidan av bandet tår, så att det halvvägs täcker den exponerade trådar, utan att täcka den trasiga tips. Fortsätt att linda den runt undersidan av bandet. Upprepa denna process med andra bit tejp, men på andra sidan av bandet riva.
  5.
  Tape båda ändarna av flatkabeln till skärbrädan, igen.

  6.
  Ställ in din förstoringsglas och stå. Titta på flatkabeln genom förstoringsglas, att se till att du har en bra bild av trasig, och göra eventuella justeringar, i enlighet med detta.
  7.
  Sätt på ett par gummi handskar.
  8.
  Blanda en liten mängd av ledande silver-laddad epoxiharts och härdare i en burk, med en Popsicle pinne eller tandpetare. Två gram av varje borde räcka.
  9.
  Placera spetsen på en guldsmedsaffär platt skruvmejsel i blandade formeln och släppa små sandskädda av formeln för varje trasig, så att den kopplar dåliga ledningar tillsammans.
  10.
  Koppla flatkabeln från skärbrädan, genom att ta bort tejpen på båda ändarna av bandet. Placera bandkabeln i en miljö som är minst 86 grader Celsius i 24 timmar, så att plasten kan bota.
  11.
  Bort flatkabeln från den varma miljön.
  12.
  Wrap ett tunt lager av tejp över bundna delen av flatkabel.


Previous:nothing Next:hur man fixar ljudkort statiskt på en acer

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en upp och ner skrivbordet
 • hur du skannar ett brev dokument till en pdf-fil
 • hur man ansluter en extern hårddisk till ett nätverk
 • hur till göra min dell Inspiron 5100 laptop springa snabbare
 • hur du ansluter en strömkabel
 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Tecra M3
 • Varför ska jag spara dokument på en enhet i stället för på skrivbordet?
 • hur man fixar en laptop nyckel
 • rensar ut en hårddisk på en dator
 • hur man fixar en Logitech mus hjul bläddra i Windows XP 64-bitars