Dator > hur man bygger en billig server

 • hur man bygger en billig server


 • Operativsystemet Linux kräver ingen grafiskt användargränssnitt för att köra och du kan installera alternativ till program som normalt skulle använda mycket minne eller centralenhet (CPU) resurser. Det är också öppen källkod, vilket betyder att den är tillgänglig att ladda ner och använda gratis. Detta innebär att du kan skapa ett hem eller småföretag print-och filserver använda begagnade datorutrustning för endast kostnaden för hårdvara. Om du har en stor hårddisk och en gammal dator liggande, kunde hemservern helt gratis.

  Du behöver:
  Second hand eller utnyttjats Computer
  . Stor hårddisk.
  Linux-distributionen.


  1.
  Skaffa en äldre dator. Den bör ha minst en 600 megahertz (MHz) processor och 512 megabyte RAM-minne (RAM). Du behöver en stor hårddisk-100 GB eller mer -. Att hålla alla filer
  2
  Hämta en av de mer populära Linux-distributioner som Ubuntu eller Fedora. . Du kan använda alla Linux-distribution, men dessa två är avsedda för nya användare.
  3.
  Använd pakethanteraren för din distribution för att installera Samba, OpenSSH-server, muggar, ClamAV och Apache Software. Samba kan du komma åt filer och skrivare som finns på en Linux-dator via en Windows-dator. OpenSSH ger dig tillgång till din server kommandorad via en SSH-session över nätverket, antingen det interna nätverket eller Internet. Cuper är Unix skrivarserver som gör att du kan ansluta skrivaren till Linux server och skriva ut från alla datorer i nätverket. ClamAV är ett anti-virus program för operativsystemet Linux. Det kommer att hålla dina filer fria från virus. Apache är ett open source webbserver. Du behöver endast Apache om du planerar att använda din server som en webbserver.
  4.
  Konfigurera programvarupaket som definieras av varje programs installationsanvisning.
  5 .
  Öppna ett terminalfönster, som kommer att hittas under "Tillbehör" eller "Verktyg" i det nationella "Program"-fönstret. Du kommer att presenteras med en kommandotolk där du kommer att skriva följande kommandon.
  6.
  Skriv "su" på kommandotolken för att byta till root-användaren. Du måste ge den (root-) lösenord.
  7.
  Stäng av grafisk skrivbordsmiljö genom att skriva "/etc /init. d /gdm stop" i kommandotolken.
  Stoppa grafisk skrivbordsmiljö ska spara CPU och minne resurser, samt gör det svårt för någon att av misstag ändra något på servern. När detta är avstängd du bara har tillgång kommandoraden till servern.


Previous:nothing Next:felsökning bärbara högtalare

Relaterade artiklar


 • definiera minne RAM-minnets hastighet
 • instruktioner för att ersätta ett tangentbord Toshiba laptop
 • Hur konvertera pc till dvr
 • hur du ansluter en skrivare till en ny Dell-dator
 • hur du uppgraderar ASUS moderkort
 • hur man fixar 55,1 felmeddelande på HP LaserJet 2600
 • Hur vet man att bläckpatronen är tom på en HP 550c
 • av ATX nätaggregat felsökning
 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • hur man sätter en skrivskyddet fel på ett minneskort