Dator > hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc

  • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc


  • Använda en trådlös skrivare med trådlös-kapabel dator ger dig den ultimata friheten och bekvämlighet. Du kan surfa på Internet, skicka e-post och skriva ut dokument utan att behöva ansluta datorn i. De flesta människor ansluter till sina skrivaren med en trådlös router, eftersom detta ger dem en anslutning för både Internet och utskrift. För dem som inte har en trådlös router, sänds många nyare trådlösa skrivare sitt eget trådlösa nätverk, som du kan ansluta din dator direkt. Hursomhelst är enkel och tar bara några minuter.

    Du behöver:
    Dator med trådlös kapacitet
    . Trådlös router (om du ansluter till skrivaren direkt).
    Ethernet eller USB-kabel.

    Anslutning via en router


    1.
    Kontrollera att datorns trådlösa kortet är aktiverat. Slå på din router och trådlös skrivare.
    2.
    Sätt din installations CD (den som följde med skrivaren). Om du köpte skrivaren används eller utan en CD, kolla tillverkarens hemsida för drivrutiner och installatörer för din modell.
    3.
    Välj "Installera skrivardrivrutin" och sedan "trådlösa nätverk" (Brother-skrivare) och följ anvisningarna installation, välja "Rekommenderas" inställningar. Välj "Install Network /Wireless"-enhet (HP-skrivare) och följ anvisningarna installationen. Datorn kommer att söka efter tillgängliga trådlösa skrivare.
    4.
    Välj din skrivare i listan över tillgängliga skrivare (om du bara har en skrivare, kommer du troligen bara har ett val).

    5.
    Anslut Ethernet-eller USB-kabeln till skrivaren och datorn när du tillfrågas.
    6.
    Ange ditt nätverk nyckel när installatörer frågar dig om ditt nätverk är säkert. Koppla bort alla kablar du har anslutit till skrivaren, öppna ett dokument och skriva ut en testsida.

    Ansluter via ett ad hoc-nätverk


    1.
    Kontrollera att de trådlösa adaptern på datorn är aktiverad och att skrivaren är på. Datorn och skrivaren ska vara i samma rum.
    2.
    Installera bara drivrutinen. Konfigurera inte några nätverksinställningar.
    3.
    Öppna datorns lista över tillgängliga trådlösa nätverk och välj skrivarens förvalda nätverk. HP-skrivare "default-nätverket är" hpsetup, "Kontrollera skrivartillverkarens manual för att se om din skrivare har möjlighet till detta.
    4.
    Försök att skriva ut ett dokument för att vara säker anslutningen fungerar.

    tips och varningar


  • trådlösa anslutningar gör det också enkelt att dela skrivare mellan två eller flera datorer. Bara upprepa konfigureringen på varje maskin och skrivaren kommer att finnas överallt i räckvidden för ditt trådlösa signalen.
  • Dessa instruktioner bör gälla för de flesta konsumenter trådlösa skrivare, men du bör kontakta din bruksanvisning innan du installerar, som varje skrivare är annorlunda.
  • Anslut Ethernet-eller USB-kabeln till datorn förrän installationsprogrammet säger till dig att göra det. En tidig anslutning kan orsaka en dålig installation.
  • Använd inte trådlösa utskrifter om du planerar att skriva ut känsliga dokument. Medan de flesta människor bör inte ha några problem, är alla data som reser trådlöst utsatta för avlyssning. Om du är i en position där en komprometterad handling kan få allvarliga konsekvenser, bara att gå till skrivaren och ansluta via USB eller ditt nätverk.

Previous:hur man installerar en Epson POS-skrivare Next:hur du ansluter en trådlös skrivare till två bärbara datorer





Relaterade artiklar


  • hur man installerar en skrivare med hjälp av en skrivare Adapter USB-port
  • hur man hittar ut sidan avkastningen av skrivare bläckpatroner
  • Så här åtgärdar du papperstrassel i en Canon-skrivare
  • hur man ansluter en bärbar dator till ett trådlöst HP-skrivare
  • hur man skriver ut ett e-postmeddelande bild på en skrivare
  • topprankade renoverade tonerkassetter
  • hur till göra min skrivare tillgänglig för alla datorer på mitt trådlösa nätverk
  • Hur du ser att en laserskrivare tonerkassetten är tom
  • hur man ångra ett pappersstopp i en Canon-skrivare
  • hur du skriver ut kuvert på en HP 970 skrivare