Dator > 6800gt vs 7600GT

 • 6800gt vs 7600GT


 • NVIDIA Corporation är en av världens största tillverkare av hig-end grafikkort för persondatorer. De arbetar direkt med studior spelutveckling, operativsystem Studios (som Microsoft), samt den grafiska företag middleware såsom DirectX för att säkerställa att de har den högsta kvaliteten tech tillgänglig för sina kunder. Dessutom Nvidia 7X serien är överlägsna de 6X-serien som började med framställningen 2004 och stöds inte längre. Stöd för 7X serien upphör 2011.

  inbyggt minne

  Minne kontrollerar mängden data som ett kort kan lagra och ofta kompletterar inbyggt minne på datorn. Nvidia 7600GT levereras som standard med 256 megabyte inbyggt minne. Alternativt kan du köpa 512 megabyte modell. Den 6800Gt levereras som standard med 256 megabyte, men kan uppgraderas till 512 på PCI Express-modellen bara.

  Hårdvara Slot

  Nvidia 7600GT och 6800Gt var avsedd för PCI Express-kortplatser eller Advanced Graphics Port (AGP). AGP-portar är inte längre standard från 2007 om mest personliga datorns moderkort, trots att de är överlägsna PCI Express-kortplatser i hastighet.

  Klockfrekvens

  Klockfrekvens är representativt för hur många beräkningar varje kort kan göra per sekund och därför är den maximala hastigheten på ditt kort. Nvidia 7600GT är 650 megahertz (MHz) medan 6800Gt är bara 350 MHz.

  Minnesbandbredd

  Grafikkortet är analog till en motorväg. Klockan hastighet är jämförbar med hastighetsgränsen och minnesbandbredd med antalet körfält finns. Denna jämförelse blir viktigt i nyare grafikkort eftersom klockfrekvens är begränsad av de material som används inom byggindustrin. Nvidia 7600GT gör 25,6 gigabyte per sekund (GBS) medan 6800Gt tillåter hela 32 GBs.

  Bibliotek support

  nyare spel kräver komplicerad algoritmer för att beräkna 3-D objekt och trianglar som skriver dem. Många gånger kan du titta på rutan i ett spel och förutom grafikkort krav kommer du att se antingen en DirectX eller OpenGL krav. Dessa är linjära och sedan alfabetisk samt bakåtkompatibla, så om ditt kort överstiger antalet så kommer det att köra äldre spel också. Både Nvidia 7600GT och 6800Gt stödjer 9. 0c dx och OGL 2. 0. Detta betyder att de kommer att köra samma spel.

  Slutsatser

  7X serien har flera hastigheter förbättringar, främst i den råa processorkraften i kortet. Detta innebär att din spel kommer köras märkbart snabbare på nyare kort. Du kommer att kunna köra exakt samma spel på båda korten, men du kan tvingas att spela i lägre inställningar på 6X kortet. Den 6X kortet är inte heller längre i produktion eller officiellt stöds av Nvidia, så det är bättre att hålla sig borta från det.


Previous:nothing Next:hur man öppnar SD-kortplats på en laptop

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett PCI standard RAM controller
 • Hur gör jag rent ledde huvudet på en okidata svart tonerkassett?
 • hur du aktiverar trådlöst på en 2wire 2701 gateway
 • hur man installerar 9800 GX2 grafikkort
 • bluetooth mus vs trådlös mus
 • hur du tar bort en scanner drivrutin
 • Hur får jag ledigt minne till min dator?
 • hur man bygger en dator enkelt
 • fördelar och nackdelar med stationära datorer
 • Varför ska jag spara dokument på en enhet i stället för på skrivbordet?