Dator > felsökning bärbara högtalare

 • felsökning bärbara högtalare


 • Med anledning av bredbands-Internet och online-video är datorljud viktigare än någonsin. När ljud misslyckas kan du missa viktig ljuduppmaningar, eller inte kan njuta av musik och video. Ljud fel på en bärbar dator kan orsakas av flera olika problem, det är svårt att fastställa att ljudet inte beror till stor del på orsaken

  Kontrollera Ljud Inställningar

  En av de vanligaste orsakerna till ljud misslyckas på bärbara högtalare är inställningarna användare väljer för sina ljud. Kontrollera att din bärbara dator huvudsakliga ljudinställningarna är konfigurerade så att högtalarna inte är avstängt, och ljudet är uppskruvad till en rimlig nivå. Ljud kan ibland vara avstängd eller påslagen för lågt på bärbara datorer genom att trycka ett kortkommando på tangentbordet, så du av misstag kan stänga av ljudet när du använder datorn. Nästa, se till att ljudnivåerna på filen eller spelaren du använder inte är avstängt, och är också inrättas för att en rimlig nivå. Även med ditt system ljud dök upp, ljuder fungerar inte om din mediaspelarens Ljudet stängs för låg. För att ytterligare ändra dina ljudinställningar, gå in i kontrollpanelen under menyn "Start" och välj "ljud". Kontrollera att din bärbara dator högtalarna har valts som primär ljudenheter. Se också till att inga andra enheter är anslutna till den bärbara datorn, till exempel hörlurar eller andra högtalare, eftersom detta kan skicka ljudet datorn produktion till den sekundära enheten i stället för huvudhögtalarna.

  Uppdatering Ljuddrivrutinerna

  En gemensam Orsaken till fel hårdvara är dåliga drivrutiner. Drivrutinerna är mjukvarupaket som instruera operativsystemet om hur du använder en viss maskinvaruenhet. Om du läser ett ljud drivrutin som inte fungerar, kan det göra allt ljud misslyckas. Föråldrade drivrutiner kan också orsaka hårdvara för att misslyckas när man kör nyare program. För att uppdatera din ljuddrivrutinerna, söka på webbplatsen för ditt ljudkorts för uppdateringar som är specifika för ditt ljudkort och operativsystem. Förarna är oftast utformade för ett visst operativsystem, så en förare gjort för Windows XP kommer sannolikt inte att fungera på Windows Vista, till exempel. När du har installerat en ny drivrutin, starta om datorn och kontrollera om ljudet var återställd.

  Testa högtalare

  Om du inte kan få ljudet att fungera efter att ändra inställningar och få nya drivrutiner, kan ditt inre bärbara högtalare är trasig. Ett sätt att testa om ditt problem är från högtalarna är att koppla in hörlurar eller externa högtalare och se om ljudet fungerar. Om ljudet fungerar på externa högtalare, kan din interna högtalarna brytas. I detta fall ska du returnera din bärbara dator till din datortillverkare om det fortfarande är under garanti för att få problemet åtgärdat. Annan möjlighet är att överskottsvärmen i ditt system som orsakar din hårdvara misslyckas. Försök kyla ner din laptop genom att upphöja det från ytan du använder den på, och blåser en fläkt undertill.


Previous:nothing Next:instruktioner för att ersätta ett tangentbord Toshiba laptop

Relaterade artiklar


 • hur man byter hårddisk i Dell inspirion 6000
 • hur man bygger en egen Maximum PC
 • hur till förbifartsleden låg bläck i en Brother-skrivare
 • Vilka är fördelarna med en bredbildsskärm?
 • hur du ändrar otydlig bild på en ViewSonic platt bildskärm
 • hur man installerar en webbkamera på en bärbar dator
 • vad är skillnaden mellan Platta bildskärmar & CRT?
 • felsökning av en HP 7280 bläckpatron läcka
 • hur man skriver ut från en bärbar dator till min stationära CP-skrivare
 • Hur är bläckpatroner reinked?