Dator > fördelar och nackdelar med stationära datorer

 • fördelar och nackdelar med stationära datorer


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Dator.
  Byte grafikkort.

  Om du är för en ny dator shopping, kanske du välja mellan en stationär eller bärbar dator. Bärbara datorer har blivit allt populärare som makt bärbara dators hårdvara och tillgång till trådlösa nät har ökat. Men stationära datorer erbjuder fortfarande några anmärkningsvärda fördelar, trots sin brist på rörlighet.

  Convenience

  En nackdel med stationära datorer är att de är stora, skrymmande och tunga, vilket gör dem obekväma att flytta. Det är inte praktiskt att ta ett skrivbord från och till arbetet, offentliga platser eller på semester. Eftersom tillgången till e-post, online ekonomiska redovisningen och nyheter viktiga för många människor, kan detta vara ett allvarligt nackdel. Men det är mycket mer sannolikt att förlora en bärbar dator eller en bärbar dator stulen.

  Processorkraft

  Stationära datorer har oftast mer kraftfull inre hårdvara än bärbara datorer i samma prisklass, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som vill ha den mest processorkraft för pengarna. Enligt Intel kan människor som tycker om att spela datorspel eller använder sina datorer för andra process-intensiva multimedia uppgifter tjänar på att använda en stationär dator.

  Uppgraderingar

  Intel stater som stationära datorer är mycket lättare att uppgradera. Bärbara datorer är kompakta och har lite utrymme för ytterligare hårdvara, men stationära datorer ofta har extra utrymme för nya hårdvara, såsom PCI-kort, hårddiskar och optiska enheter. Detta ger skrivbord stor flexibilitet och kan tillåta äldre datorer som ska uppgraderas istället för att byta.

  Kostnad

  Enligt Intel stationära datorer kostar oftast mindre än bärbara datorer på samma nivå. Intel säger att du ska få en stationär om du "vill betala lite mindre och få lite mer. " Till exempel kan du hitta en nybörjar skrivbordet som kostar $ 100 mindre än en post-nivå laptop, men skrivbordets behandling förmåga sannolikt är högre.

  Power Använd

  En stationär dator krävs en dator torn och en separat bildskärm, så det tenderar att använda använda mer el än en bärbar dator. Enligt Energy Star, kan energibesparing av bärbara datorer vara mer än 80 procent jämfört med stationära datorer och kommer troligen att vara minst 50 procent, även för kraftfulla bärbara datorer. Energy Star anges även att energibesparing kan ta igen extra initiala kostnaderna för den bärbara datorn under hela löptiden för maskinen. Bärbara datorer har interna batterier som tillåter dem att köra utan att vara ansluten till eluttag, som kan spara energi och gör att användare kan använda datorerna under strömavbrott.

  Komfort

  Stationära datorer kan vara bekvämare att använda än bärbara datorer eftersom bildskärm, tangentbord och mus användas med skrivbord kan skräddarsys för att passa användarens behov. Om en viss enhet är inte bekväm att använda, kan du helt enkelt ersätta den med det du föredrar.


Previous:nothing Next:hur du ändrar skrivarens språk på en HP 3845

Relaterade artiklar


 • hur man byter papper i en bror laserskrivare
 • hur man fixar det 8.882 misstag pansat 250
 • hur man uppgraderar RAM på en Compaq Presario 2715
 • hur till låsa upp en Western Digital hårddisk
 • hur du tar bort papperstrassel från en Dell-skrivare
 • hur du köper en stor dator till rätt pris
 • Hur man väljer en PCI Express hastigheter grafikkort
 • hur man gör en DVD som kommer att spela på en TV
 • hur man fixar döda laptop batterier
 • hur man installerar en ELTRON termoskrivare