Dator > felsökning av en laptop lcd skärm

 • felsökning av en laptop lcd skärm


 • Bärbara datorer är komplexa delar av utrustning och många frågor kan drabba dem. Ofta kan problem uppstå med LCD-skärmen. Felsökning LCD-skärmen kan vara knepigt, på grund av andra bärbara frågor som får plågar maskinen som verkar vara visa frågor, såsom adapter och batteri problem. Du måste felsöka alla dessa innan de överväger att ersätta LCD-skärmen, men lyckligtvis du kan utföra dessa tester i ditt hem utan någon tidigare erfarenhet

  Du behöver:.
  VGA-kabel
  . Extern bildskärm.


  1.
  Kontrollera din nätadapter. Batteriet kan vara död och din nätadapter kan ha lossnat vid en av två punkter. Se till att adaptern är rätt och tätt ansluten till baksidan av din bärbara dator. Kontrollera vägguttaget eller överspänningsskydd där din adaptern är i. Se till att denna anslutning är säker, och överväga att prova annat uttag i fall det nuvarande uttaget är blåst.
  2.
  Överväg din laptop batteri. Din bärbara dator LCD-skärmen kan vara mörk grund av att batteriet har försämrats och kan inte längre hålla laddningen. Genomsnittlig laptop batterier sista för 1. 000 kostnader, efter vilken tidpunkt de börjar gå dåligt. Kontrollera ljus batteriindikatorn på din bärbara dator (oftast på den sida eller botten) för att se om maskinen får någon makt. Om inte, behöver batteriet bytas ut.
  3.
  Kontrollera inställningarna bildskärmens ljusstyrka. Detta kan förklara varför din bärbara LCD-skärmen är mörk eller inte svarar. Ibland har de monitorns ljusstyrka inställningar av misstag påslagen hela vägen ner, vilket resulterar i en mörk skärm. Du kan vända dessa inställningar tillbaka upp via ljusstyrketangenterna ovanför de numeriska knapparna på de flesta bärbara datorer.
  4.
  Kontrollera LCD stängd slår på din bärbara dator. Denna växel fungerar som en sensor som ligger precis vid skärmen gångjärn. Ibland denna switch fastnar i stängt läge, vilket resulterar i en mörk skärm och med när datorn öppnas. Tryck på denna knapp några gånger för att skaka tillbaka det i öppet läge. Bakgrundsbelysningen på skärmen bör komma tillbaka på.
  5.
  Haka din bärbara dator till en extern bildskärm som ett test. Detta test kan du avgöra om felet ligger hos din bildskärm själv eller med moderkortet. Hitta en extern bildskärm och använda en VGA-kabel för att göra kopplingen mellan den bärbara datorn och bildskärmen. Slå på både den bärbara datorn och den externa bildskärmen och se om en bild visas på den externa bildskärmen. Om ingen bild visas, behöver din moderkort komma att ersättas, vilket är ett dyrt förslag. Om den externa bildskärmen visas inte din laptop på skrivbordet /information ligger dock felet med LCD-skärmen och att detta måste bytas ut.

  tips och varningar


 • Moderkort ersättning är ofta för dyrt att vara värt det. -investera i en ny bärbar dator rekommenderas i denna situation

Previous:nothing Next:hur du installerar D610 trådlöst modem





Relaterade artiklar


 • hur man installerar en ny hårddisk för en Dell stationär dator
 • hur du köper en begagnad dator
 • hur man byter papper i en bror laserskrivare
 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • hur man använder en bärbar dator uk i USA
 • Lägga till en hårddisk till Vista OS
 • hur man byter en Phoenix BIOS
 • hur man installerar en extern hdd till Windows XP
 • är påfyllningsbläck lika bra som de tillverkade?
 • hur man väljer datorskärmar