Dator > Mac G4 laptop skärm felsökningstips

 • Mac G4 laptop skärm felsökningstips


 • När din PowerBook bildskärmen har problem kan de ibland vara svårt att lösa eftersom du behöver visa att fixa displayen. Det finns olika sätt att diagnostisera en intern bevaka frågan och hur man antingen fixa det eller komma runt det ordentligt

  Leta reda på Problem

  Några problem som verkar vara bildskärmsproblem faktiskt förekommer någon annanstans. Här är tre vanliga problem:

  u2022 Symptom: Skärmen är tom vid start.

  Det kan vara problem i din uppstarten. Starta om datorn hålla ner "Kommando-Alt-S", om du ser vit text visas på skärmen, då skärmen är bra, men du behöver felsöka ditt Mac OS X-installation

  Titta noga på. bildskärmen med ett starkt ljus bakom dig, kan du se något på skärmen? Om så är ryggen ljus blåst eller vrids så långt ner. Försök att hålla ner "F2" och sedan "Funktion-F2," för att se om du kan slå på den igen.

  Annars, om du kan höra det normala systemet ljud (hårddisk, intern fläkt, start ringklockan) kan du ha en död skärm. Se nedan för felsökning

  u2022 Symptom:. . Bilden på skärmen är mycket stort

  Detta är inte en display problem, det är ett programfel. Du kan av misstag använt Hjälpmedel Zoom. Försök att hålla ner "Control"-tangenten medan du bläddrar ner med mushjulet. Sedan stänga av denna funktion i Systeminställningar> Hjälpmedel> Seeing> Zooma.

  Du kan ha ställt in en lägre skärmupplösning. Du kan fixa detta i Systeminställningar> Bildskärmar> resolutioner. Om detta händer varje gång du startar upp, kan du behöva byta ut batteriet. (Du kommer förmodligen också att se felmeddelanden om din dag sätts för tidigt. )

  u2022 Symptom:. Skärmen är en kalejdoskop av färger eller har permanent vertikala linjer på skärmen

  Dåliga nyheter: Du har en trasig monitor kabel. Se nedan för felsökning

  arbetar runt en Dead Monitor

  Tyvärr så är en trasig inre PowerBook övervaka ofta inte värt om fastställande, kostnaden för en ny intern skärm kommer att vara högre än att köpa en ny Mac laptop. Lösningarna är utformade för nödsituationer laptop användning och hämta dina data för överföring till din nästa dator.

  u2022 Anslut en extern bildskärm till datorn och starta om. Du kommer att se en av två saker på den externa bildskärmen: antingen kommer att spegla din interna skärmen så att du kan använda datorn normalt, eller kommer det att visa en sekundär skrivbordet. Att sätta på spegling när du inte kan se den primära bildskärmen, stäng locket PowerBook och vakna upp det med ett externt tangentbord. Den externa bildskärmen kommer att användas som den primära. Ditt första steg:. Göra en fullständig säkerhetskopia av din hårddisk, som du använder för att migrera till din nästa dator
  u2022
  Om den externa bildskärmen är också tom, då problemet är djupare än bildskärmen, PowerBook är inte längre lägger ut en display signal alls. I detta fall stänga av datorn. Ditt nästa steg blir att ta bort hårddisken och se till att ingenting händer med dina data tills du är redo att migrera (speciellt om du inte har en aktuell säkerhetskopia).

  Prova allt det ovanstående på en Apple Store, om man är tillgänglig för dig. Butiken kommer vanligtvis lån du utrustning för ditt test (till exempel monitorer och tangentbord), och "genier" kan gå igenom felsökning så att du kan hämta data om din skärm är permanent skadade.


Previous:nothing Next:KVM Switch instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur man ska finansiera en bärbar dator utan checkkonto
 • hur du ställer in Windows för fax
 • fördelar och nackdelar med RFID
 • hur radera fotokort
 • att introducera bärbara datorer på polisbilar
 • hur man installerar en HP Solution Center 1401 skrivare
 • hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP
 • hur man optimerar en quad core
 • hur man skapar dolda partitioner
 • hur du tar bort hårddisken på en IBM T60p