Dator > instruktioner för att ersätta ett tangentbord Toshiba laptop

 • instruktioner för att ersätta ett tangentbord Toshiba laptop


 • Om du upptäcker att det finns knappar på tangentbordet som slutar fungera, eller hela tangentbordet inte fungerar helt och hållet, Efter lite felsökning, kanske du tycker att det är dags att byta ut tangentbordet. Toshiba laptop tangentbord, som de flesta bärbara tangentbord, är inte exepensive, och de är inte svår att ersätta. Modellen spelar egentligen ingen roll-Förfarandet är ungefär densamma över hela linjen. Allt du behöver är tangentbordet, en skruvmejsel och en Phillips-skruvmejsel, och du är på väg.

  att stänga av datorn och jordning dig själv

  Innan du börjar mixtra med datorns maskinvara, bör du först se till att datorn är helt avstängd. Ingen av de indikatorlampor ska vara på-om de är kan datorn vara i "standby" eller "viloläge"-läge. När du är säker på att datorn är helt avstängd, vika ner duken, vänd på datorn, ta bort alla sladdar och enheter som är anslutna till den och ta bort batteriet. Att ta bort batteriet genom att skjuta batteriluckan låsfliken till upplåst läge. Dra ut batterifacket och håll ut. Dra ut batteriet ur facket och låta luckan för att gå tillbaka på plats. Nu när datorn är påslagen bör helt inaktiveras.

  Innan du gör något annat med datorn, jorda dig själv. Detta är nödvändigt eftersom du arbetar med en komponent som ytterst ligger nära de mest känsliga enheten i en dator, moderkortet. Kontrollera att du har allt du behöver arbeta på datorn (nya tangentbordet, spårskruvmejsel och Phillips-head eller kryss skruvmejsel). Du behöver inte röra sig mycket då, vilket kan alstra statisk som kan orsaka skada på datorn. För att jorda dig själv, måste du röra vid en omålad metallföremål. När du har gjort detta, är du redo att arbeta på tangentbordet.

  Bort tangentbordet

  För att utsätta skruvarna som håller tangentbordet på den bärbara datorn, måste du delvis isär den bärbara datorns ram. Sätt i slutet av en skruvmejsel i skåran längst upp till höger på ramen direkt ovanför tangentbordet, som ofta kallas "bezel". Lyft försiktigt infattningen från den bärbara datorn. När du har lyft den, använda handen för att försiktigt dra bort det från datorn. Detta bör utsätta skruvarna upptill på tangentbordet som håller den till den bärbara datorn. Beroende på modell, kan det finnas två eller tre skruvar. Använd kryssmejsel att ta bort skruvarna. Lägg dem på ett ställe där de inte går förlorade. Vik tangentbordet nedåt mot dig (så att knapparna är vända nedåt) för att avslöja den flata kabeln som ansluts till moderkortet. Dra ut flikarna på flatkabeln hamn och dra försiktigt ut kabeln. Var noga med att inte skada kabeln, eftersom därigenom kan skada moderkortet. Med de frigjorda kabeln är tangentbordet fri från den bärbara datorn.

  Installera det nya tangentbordet

  Sätt i det nya tangentbordet i nedåtvända position så att den raka kabeln är redo att sätta in i hamnen. Sätt in i porten. Vänd på tangentbordet och linje upp skruvhålen överst på tangentbordet med skruvhålen i den bärbara datorn. Sätt i skruvarna. Använd handen för att knäppa på ramen på plats igen över toppen på tangentbordet. Nu när det nya tangentbordet är installerat, är du redo att testa det.

  Sätt i batteriet och kablar och enheter du tog av den bärbara datorn tillbaka i sina respektive platser. Slå på datorn. När du når logga in skärmen och försök att skriva in ditt lösenord kommer du veta om du har installerat tangentbord korrekt. Om du kan skriva ditt lösenord, du är klar. Om du inte kan, måste du försöka installera om tangentbordet, går över varje steg noggrant så att du inte hade ett felsteg.


Previous:nothing Next:pekplatta tips

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en upp och ner skrivbordet
 • Hur gör jag överföra information till en dator från bara en hårddisk?
 • hur man gör ThinkPad T22 arbeta med AT & T bredband
 • HP 5510 felsökning
 • om macbook efi
 • fördelarna med att använda ett epos pekskärm
 • hur man flasha BIOS på en dator
 • hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk
 • digitala chip typer
 • hur man öppnar en Mac mini G4