Dator > bluetooth mus vs trådlös mus

  • bluetooth mus vs trådlös mus


  • Ett trådlöst eller Bluetooth-mus är en bekväm, trådlös lösning som röjer upp röran av att ha en tråd. Även om båda är användbara, trådlös och Bluetooth-teknik har alla sina styrkor och svagheter

    Bluetooth

    Bluetooth är en kort -range, trådlös standard som utvecklats av Bluetooth SIG, som gör att enheter snabbt och säkert kan kommunicera med varandra. Bluetooth är främst för tal (t. ex. mobiltelefon örat bitar) och data (som t. ex. trådlösa möss) applikationer. Bluetooth kan överföra data med upp till 3 Mbit /s (megabyte per sekund).

    Wireless Mouse

    Termen "trådlösa" faktiskt täcker hela spektrumet av trådlös teknik, inklusive Wi-Fi, Bluetooth, etc. Men "trådlös mus" hänvisar ofta till en mus som använder radiofrekvens (RF). En RF-sändare är normalt ansluten till datorns USB-port och det är ihopkopplad med den trådlösa musen. Musen kan sedan använda signalen för att kommunicera med datorn. RF funktioner på 802. 11b och 802. 11g standard som ger hastigheter på upp till 11 Mbps och 54 Mbps, respektive.

    Likheter

    både Bluetooth och trådlösa möss ger snabb anslutning mellan sändaren och apparaten. Dessutom både Bluetooth och RF ger tillräckligt snabb dataöverföring för att rymma en trådlös mus som inte tar upp mycket bandbredd. Båda teknikerna arbeta i 2. 4Ghz frekvensområdet.

    Skillnader

    Bluetooth kostar mindre att producera och använda. I vissa dator där Bluetooth är integrerat, kan en Bluetooth-mus kontakt utan att behöva koppla in en separat sändare, vilket frigör en USB-plats. Men RF möss kräver alltid en ansluten sändare. RF möss har större räckvidd och överföringshastighet än Bluetooth, men detta är något förnekas av hur mycket bandbredd musen verkligen behöver. RF-signaler kan störas av fysiska objekt (väggar), medan Bluetooth kan sända genom fysiska objekt.

    Vilket är bäst?

    Fastställandet av vilken typ av mus är bättre påverkas av datorn och miljö möss som används i. Men fler och fler datorer, speciellt bärbara, integrerat med Bluetooth. Dessutom har vissa trådlösa möss har överföring baser som kräver elkraft också, vilket begränsar där musen kan användas. Jämförelsevis en Bluetooth-mus kan användas överallt så länge som datorn har inbyggd Bluetooth eller en USB-sändare. Således Bluetooth-möss är jämförelsevis bättre att använda än trådlösa möss.


Previous:nothing Next:hur man använder en HP All in one på ett hem telefonlinje





Relaterade artiklar


  • hur man läser en mac disken på en dator
  • Felsökning lägger till en skrivare till en Dell-dator
  • hur du lägger till en extern bildskärm till en bärbar dator
  • Felsökning en Lexmark Z53
  • hur man rengör ett laptop tangentbord grundligt
  • fördelarna med att använda ett epos pekskärm
  • hur man spelar in det lösenord som används på en dator
  • hur man ansluter en extern USB 2.0-hubb till XP
  • hur man installera mjukvara på en Dell Inspiron
  • Felsökning av en Officejet d135