Dator > Hur tar jag isär en thinkpad 1161?

 • Hur tar jag isär en thinkpad 1161?


 • IBM Thinkpad 1161 är en bärbar dator släpps cirka 10 år sedan. Medan anses mycket gamla dator standarder kan bärbara datorer i denna årgång användas för enkla uppgifter. Demontering denna laptop är utmanande, men möjliga

  Du behöver:.
  Spetsig stjärnskruvmejsel
  Små blad kniv eller liten spets standard skruvmejsel.
  Behållare för förvaring skruvar under demontering.


  1.
  Om den bärbara datorn är för närvarande ansluten till nätström, kopplar du bort den. Vänd den bärbara datorn så att basen är på topp och titta in mot mitten, bör det finnas en spärr synlig. Dra ner spärren tills batteriet dyker upp något, dra ut den. Ställ in batteri och nätanslutning åt sidan. Titta på sidan av den bärbara datorn. Om det finns några PCMCIA-kort installerat i datorn, ta bort dem och ställ dem åt sidan.
  2.
  Titta över botten på den bärbara datorn noggrant. Det kommer att finnas flera skruvar som är täckt av små klibbiga cirklar av plast. Dessa täcker måste noggrant pried ut och alla skruvar bort. Observera att skruven som håller dörren på RAM bukten på plats kommer inte att komma ut ur plastlock. Hela RAM Dörren måste tas bort.
  3.
  Ta bort luckan för hårddisken caddie på motsatt sida av den bärbara datorn från batteriet. Det finns en exponerad skruv nära hörnet av den bärbara datorn i ett spår. Ta bort att skruven och vrid sedan den bärbara datorn på slutet med kanten närmast skruven på toppen. Att kanten har en liten plastkåpa nära skruven som nu kan tas bort. Hårddisken caddie har en liten flik som gör det lätt att avlägsna, bara dra försiktigt och jämnt.

  Borttagning av cd-enheten är likartad. På samma sida av den bärbara datorn som batteriet finns det en utsatt skruv nära CD-ROM-dörr. Ta bort den och sedan leta efter en liten ås i utkanten av den bärbara datorn i närheten av dörren. Med hjälp av en fingertopp, kan du dra nu ut cd-skivan med ett minimum av kraft.
  4.
  Vänd den bärbara datorn med rätt sida upp och öppna locket. Ovanför tangentbordet finns en liten panel med flera knappar på den. Denna panel måste noga pried upp med hjälp av antingen ett blad eller en spetsig standard skruvmejsel. Det är låst på plats, så allt som behövs för att ta bort det är tålamod.

  När luckan har tagits bort, bör tangentbord vara enbart ligger ovanpå den bärbara datorn chassi som par skruvar som håller den på plats redan har tagits bort. Om du inte kan lyfta av tangentbordet, stäng locket, vänd den bärbara datorn tillbaka och leta efter skruvar du kan ha missat. När tangentbordet är lös, lyft den försiktigt och titta under den. Det finns två bandkablarna tangentbordet ansluts till moderkortet i chassit. Båda kablarna är säkrade genom ett liten krage kring kontakten. Lyft försiktigt denna krage och kabeln ska lossna med en lätt ryck. Om du måste dra hårdare än du skulle dra ur en kontakt från ett hörlursuttag, du drar för hårt. Kontrollera kragen igen.

  Enligt musknapparna är backup batteriet. Bara dra ut kontakten ansluts till moderkortet med en långsam och även dra.
  5.
  Öppna locket och luta skärmen tillbaka något för att exponera mer av gångjärn vid basen. Gångjärnskåporna kan tas bort genom att trycka mot botten av locket närmast tangentbordet med tummen för att lossa det par av lås håller dem på ramen. När locket är något lös, bara trycka uppåt för att ta bort det.

  Med gångjärnskåporna borta, ta bort den övre delen av höljet närmast skärmen är en enkel sak att ta tag i plast och lyft. Återigen, om denna del inte är löst, du missade skruvar.
  6.
  Bort skärmen montering genom att ta bort skruvarna som håller den på resten av höljet. Två av dessa skruvar är redan bort, två håller i videokontakten på plats och två på utsidan kanten på varje gångjärn. Avlägsna skruvarna på kontakten först och dra ut den. Dra sedan ut kabeln som kommer från skärmen till moderkortet. Slutligen, ta bort de två skruvarna som håller gångjärnen på plats och ställ allt åt sidan.
  7.
  Ta bort de sista stora delen, tangentbordet bezel. Detta är en utmaning. Det hålls på plats med med RAM-luckan lås hårddisk caddie, CD-ROM, varje skruv du har redan tagit bort, fem skruvar i sin egen och en rad.

  Återigen Vänd försiktigt laptop över och se till att du har fått alla skruvar ur botten. Flip det högra sidan uppåt igen och börjar dra av toppen. Det enklaste stället att börja är nära baksidan av laptop i området som täcktes av skärmen. Ta tag i plast på innersta kanten och försiktigt "rulla" den utåt i ett försök att lyfta bort den från spärrarna. När du har en spärr separerade, lyft din kniv eller skruvmejsel i och försök att fria spärrarna på vardera sidan. Detta är en långsam och mödosam uppgift, men du måste vara patient eller riskera att bryta låsen och göra saker och ting svårt att återmontera. Det finns en sista kabeln som ansluter strömmen ljus på toppen av chassit till moderkortet, se till att inte riva ut det.
  8.
  Du nu har tillgång till alla delar av din bärbar dator och kan testa eller byta ut delar på vilja eller fortsätta att separata komponenter från moderkortet till fullo isär maskinen för skilsmässan ut.

  tips och varningar


 • Gå långsamt . Laptop är demontering oftast avsedd att utföras av tekniker med professionella verktyg och tillgång till service manualer. Det finns inte mycket utrymme för misstag.
 • Demontering en bärbar dator kan skada den på många sätt. Genomföra detta projekt på egen risk.

Previous:nothing Next:hur man lura en HP skrivare och skriva ut utan färg bläck

Relaterade artiklar


 • Hur låser jag upp mitt tangentbord på min Dell laptop?
 • Hur sätter jag upp en anslutningskabel internet?
 • hur man installerar en extern hdd till Windows XP
 • Hur man använder en USB som en diskett
 • hur man installerar IDE & SATA-kablar
 • hur du installerar Microsoft skrivare bildvisare
 • hur du ansluter en HP 6210 allt-i-ett till ett DSL så faxet kommer att arbeta
 • hur man installerar en HP 2510 trådlös skrivare
 • hur du tar bort en CD-ROM-enhet från en HP Pavilion notebook n5425
 • Hur man testar en bärbar dator skärm