Dator > hur man byter en LCD utbudet monitorn

 • hur man byter en LCD utbudet monitorn


 • En LCD-skärm får sin kraft från en intern komponent som kallas nätdelen (PSU). Nätaggregatet är ansvarig för att tillhandahålla strömmen till bildskärmen att slå på och ljus pixel på skärmen. När en LCD-bildskärm är utrustad med en otillräcklig strömförsörjning, börjar det inte fungerar eller inte tänds alls. Du kan lösa problemet genom att ersätta den felaktiga PSU med en ny med liknande bedömningar

  Du behöver:. .
  LCD
  Skruvmejsel.
  Manuell.


  1.
  Koppla ur bildskärmen strömkabel och placera bildskärmen på en stabil, väl upplyst yta på en bekväm arbetshöjd.
  2.
  Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna från baksidan av monitorn. Exakt antal och placering av skruvar kommer att variera från bildskärm till bildskärm, beroende på tillverkare och modellnummer för displayenheten. Se bildskärmens bruksanvisning för anvisningar om demontering.
  3.
  Lossa låsningsmekanismerna används för att fästa de två halvorna av LCD-monitorn. Du kan behöva använda en skruvmejsel med platt spets att frigöra lås.
  4.
  Bänd upp kroppen genom att ta isär de två halvorna plast på monitorn. Var försiktig med att tillämpa för mycket kraft-du kan riva eller koppla från en tråd utan att inse det. Dra ut eventuella kablar ansluter komponenterna på vardera halvan av huset och ta isär dem.
  5.
  Se din manual för placering av nätaggregatet. Vanligtvis kommer det hållas på plats bakom LCD-panelen, som täcks av ett metalliskt hölje. Ta av locket genom att ta bort skruvar eller släppa lås.
  6.
  Lossa kablarna som ansluter nätaggregatet till andra interna komponenter. Markera kablarna så att du vet var de går efter installation av nya enheten.
  7.
  Skruva PSU och ta bort den från sin docka. Ta del av hur enheten orienterades eftersom den nya enheten ska placeras på samma sätt.
  8.
  In den nya PSU försiktigt. Den nya enheten ska ha exakt samma mått, annars är det inte passar. Om du måste tvinga in det, kan du ha fått en inkompatibel komponent. Kontrollera behörigheten på den nya enheten exakt matchar betyg på enheten du byter ut. Du ska aldrig försöka att installera en PSU som inte är kompatibel med en enhet.
  9.
  Anslut de kablar som du kopplas bort från den gamla PSU till den nya. Skruva fast enheten på plats och sätt tillbaka täckplåten. Stäng de två halvorna på monitorn höljet, flytta herrelösa kablar från där de två plastdelarna kommer att delta. Aktivera lås och åt tumskruvarna igen.

  Tips och varningar


 • flesta PSU-relaterade problem i LCD-skärmar orsakas av dåliga kondensatorer. Om din PSU har en funktionsstörning kondensator, kan du ersätta det istället för att byta hela nätaggregatet. Du kan identifiera kondensatorn genom sin läckande, svallande yta. Om du ser en dålig kondensator, kan du ta den till en elektronikaffär och få ett nytt med samma betyg.
 • Don't försök att ersätta den nätagg om du inte har tidigare erfarenhet av elektronik demontering eller om du inte är säker på processen. Komponenten är särskilt känslig och det finns en nivå av risk i att ersätta det, i form av personskada och enheten skadas.

Previous:nothing Next:hur du designa din egen laptop dekal

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • hur du ansluter till en eSATA-enhet
 • hur man gör en fjärrkontroll arbete för hp
 • om macbook efi
 • fördelar och nackdelar med stationära datorer
 • Bläckpatron tips
 • hur man använder en datorskärm som skärm för en spelkonsol
 • hur du uppgraderar till 8x skrivhastighet DVD R-skivor
 • hur du tar bort kortet Compaq laptop WiFi & installera en antenn
 • vad är skillnaden mellan Platta bildskärmar & CRT?