Dator > Vilka är fördelarna och nackdelarna med att köpa en refurbished laptop?

 • Vilka är fördelarna och nackdelarna med att köpa en refurbished laptop?


 • Utvärdera de potentiella fördelarna med att köpa en refurbished laptop i motsats till en helt ny är verkligen en fråga om kostnad kontra undvikande riskacceptans. Med priset på nya bärbara datorer närmar paritet med liknande utrustade stationära system och renoverade bärbara datorer bara ger en liten prissättning differential över nya enheter, hur mycket pengar som sparas genom att köpa en refurbished laptop blir försumbar. I scenarier där mycket avancerade bärbara datorer eller specialitet som jämförs, kan besparingar bli betydande, och kan tyda på att den potentiella risken med att köpa dessa specifika typer av bärbara datorer kan anges.

  Förståelse Renoverad

  Termen renoverade är inte standardiserad i dataindustrin, utan snarare överlåtas till de enskilda säljaren att definiera. I de flesta fall, som brukar definieras av en fabrik refurbished laptop som tillhandahålls av ett varumärke tillverkare är enheten testats och kan ha en ny utanför skalet förutsatt att förbättra utseendet. Omvänt definierar många av de andra säljarna hand laptop renoverade som att ta en begagnad laptop, snabbt rengöra den och helt enkelt läsa in operativsystemet på systemet som det enda diagnostiska test som kommer att genomföras på enheten. Visst, det finns en skillnad i förtroende nivåer mellan de två metoderna, liksom den underliggande affärsmodellen. Varumärket Företaget har sitt rykte på spel, medan den andra handen laptop leverantören är mer intresserad av att sälja dessa bärbara datorer, och om det finns en garanti fråga om fastställande av det så billigt som möjligt för att maximera vinsten.

  Garantiperioderna

  En snabb kontroll av Lenovo, Sony och Apple visar att en fullständig ett års garanti ges vid köp av en ny enhet. Sony tillhandahåller en 90 dagars garanti för renoverade produkter som de säljer, medan Dell, Lenovo och Apple erbjuder en standard års garanti på sina renoverade system. En viktig detalj att tänka på är att även de batterier täcks av en fullständig ettårig garanti när en ny bärbar dator är inköpt, medan många av de icke-namn märke renoverade bärbara datorer på marknaden kommer inte garantera laddningstiden eller livslängd för laptop batterier.

  Av Reparationer

  Bärbara datorer är dyrare att reparera än sina stationära motsvarigheter. Medan de flesta stationära datorer kan rita på ett nästan obegränsat utbud av reservdelar som i stor utsträckning utbytbara, bärbara datorer består nästan uteslutande av proprietära delar, med undantag för RAM, hårddiskar och i mindre utsträckning, LCD-skärmen. Dessutom bärbara datorer är svårare att ta isär än en typisk Desktop System, vilket ökar arbets-kostnader i samband med någon av garantiservice. Är det viktigt att notera att majoriteten av bärbara reparationer kommer kosta över $ 100, och denna verklighet måste vägas in i de besparingar man skulle inse när de köper en refurbished laptop.


Previous:nothing Next:7800GTX vs 7600GT

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan dual-core och dual-processorer
 • kan bläckstråleskrivare spåras?
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • hur man använder en mikrofon på en e maskin
 • hur du överför bilder från en choklad till en dator
 • hur kontrollerna av toner nivå om en bror
 • hur du installerar en skrivardrivrutin för PostScript
 • Felsökning av Canon PIXMA MP750
 • historien om PC minnen
 • hur man fixar en laptop nyckel