Dator > Dopplereffekten i radar bildspråk

 • Dopplereffekten i radar bildspråk


 • Dopplereffekten är en viktig princip i radar avbildning. Det upptäcktes först tillbaka i 1842 som ett sätt att beskriva ljudet förändras vågfrekvens i rörliga objekt. Den upptäcktes ungefär tre år senare att samma resonemang gäller för allt som rör sig i vågor, även elektromagnetiska strålningen. Som kraftgenerering och materialvetenskap ikapp till radar teoretiska grund, slog Doppler huvudfåran som ett sätt att fenomen bild väder, antenn och sjöss mål

  Du behöver:
  Check-utskriftsprogram.
  Magnetisk skrivarbläck

  radarfunktion

  Elektromagnetisk energi är som alla andra typer av energi (inklusive ljud, som i huvudsak bara kinetisk energi rör sig genom luften). Det kan inte visas eller försvinner, det kan bara reflekteras och skingras eller absorberas och omvandlas till en annan form av energi. När radar energi (radiovågor) är riktad mot ett mål, en liten mängd ekar tillbaka till mottagaren, som tar emot energi och tolkar signalen.

  Frequency Shift

  Precis kinetisk energi eller ljud, elektromagnetiska vågor förlora en viss mängd energi med avståndet från sändaren. Det första steget mot energiupptagning i radiovågor är att vågorna "räta ut", eller nedgång i frekvens. Samma range-frekvens effekt kan bevittnas i sund reflektion. Ett eko som kommer tillbaka till lyssnaren på avstånd har ett hörbart lägre stigning än talarens röst

  dopplereffekten Princip

  Dopplereffekten avser endast rörliga objekt. Stillastående objekt är avbildad av standarden radar. Som ett objekt rör sig mot sändaren /mottagaren, det "komprimerar" radioenergi framför sig, och lämnar ett slags "vakuum" bakom. Ett föremål rör sig mot mottagaren kommer alltid att orsaka en uppsättning ökning radiofrekvens i förhållande till dess hastighet. Samma effekt kan bevittnas med ljud när du står bredvid en motorväg. En mötande bils motorljud kommer att ha en högre tonhöjd när den kommer mot dig, och kommer att verka nedgång i planen efter den passerar.

  Imaging

  En radar bildbehandling dator läser ofta vågorna kommer tillbaka mot det, och jämför de som läser den kända frekvensen av sändaren produktion. Datorn läser av inkommande frekvens och använder denna information för att placera en prick som representerar den på en rund "graf. "När tillräckligt ofta avläsningar samlas, de enda" prickar "av information smälter samman till en bild läsbar för det mänskliga ögat.

  Program

  Hur väl en Doppler imaging system fungerar och vad den känner beror på utgående signal frekvensen och kraften i sändaren. Mycket hög frekvens vågor bär så mycket energi (vilket ger dem längre räckvidd), men det faktum att de är så nära tillsammans gör retursignalen svår att läsa. Det är av denna anledning som högfrekventa vågor används i allmänhet för långväga upptäckt, och varför lågfrekventa vågor används för nära håll, hög upplösning program som kräver en hel del precision. Exempel: en jet fighter använder mycket höga frekvensområden att upptäcka mål på distans och byter till en medelhög frekvens för att identifiera och förvärva målet. Jets låser därefter till målet och guider dess missiler med mycket lågfrekventa vågor.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ansluter till trådlöst när du reser

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera bin filer till iso-filer på en Mac
 • om Asus datorer
 • Vad är det enklaste sättet att få den senaste mjukvaran för att uppgradera bios?
 • hur man installerar en Compaq Presario 900 inverter
 • hjälp med en bärbar DVD-enhet dörr som inte stängs på Compaq Presario
 • hur man kan skicka ett fax från en Canon PIXMA 700
 • hur reparera en inverter på en Compaq Presario R3000
 • typer av servrar som används på nätet
 • WLED vs lcd
 • hur är flashminne som används i verksamheten?