Dator > WLED vs lcd

 • WLED vs lcd


 • Under de senaste åren LCD, eller bildskärmar med flytande kristaller, har blivit standard för tv-apparater och datorskärmar, som ersätter skrymmande CRT-apparater och ger användare tillgång till högupplösta bilder med utmärkt färg, kontrast och ljusstyrka. Men inte alla LCD-skärmar är likadana. I synnerhet WLED skärmar har några viktiga skillnader som skiljer dem

  namngivning

  WLED står för vita lysdioder. Denna teknik är en vanlig källa till bakgrundsbelysning för digitala skärmar och visa tillverkare använder begreppen WLED och LED omväxlande. LCD, å andra sidan, hänvisar till bildskärmar med flytande kristaller, som är en kategori som inkluderar alla typer av LCD-skärmar och TV-apparater, inklusive de som använder WLED bakgrundsbelysning. LCD-skärmar som inte anställer WLED CCFL-teknik används, eller kall katod lysrör istället. Men dessa visar alltid bär namnet LCD.

  Drift

  I både CCFL och WLED-bakgrundsbelysta skärmar, är det faktiska utförandet i stort sett samma. LCD pixlar faktiskt inte avger något ljus. Istället fungerar de som fönsterluckor, blockerar en del av det spektrum av ljus som produceras av bakgrundsbelysningen. Tittarna ser bara den färg som pixeln gör det möjligt att visa igenom, även om bakgrundsbelysningen är alltid producerar en ren vit bakgrund.

  Kostnad

  WLEDs kosta mer än CCFL-bakgrundsbelysning system. Vissa TV-tillverkare reserv LED-bakgrundsbelysning för high-end-modeller, märkning alla andra uppsättningar som LCD-skärmar. Kunder kan hitta WLED motljus i en mängd olika produkter, inklusive HD datorskärmar, plattskärms-tv och bärbara datorskärmar. I samtliga fall kostar WLED modeller mer än jämförbara LCD-modeller, med ett typiskt skillnad på flera hundra dollar.

  Energiförbrukning

  En annan viktig fördel med WLED bakgrundsbelysning är att det är mer energieffektiva än konventionella LCD-skärmen standard av CCFL. Bakgrundsbelysning en bildskärm kräver stora mängder energi för att producera ljus, varav merparten filtreras bort innan det når tittarnas ögon. Även när skärmen visar komplett vithet, cirka 95 procent av bakgrundsbelysningen produktion är att blockeras av den bildpunkter. Det betyder att även små energibesparingar WLEDs lägga till upp till mindre el användning och lägre driftskostnad.

  Andra fördelar

  WLED monitorer har flera andra fördelar jämfört med LCD-skärmar för att rättfärdiga deras kostnader. WLEC monitorer börjar visa en bild direkt, så fort de får makten. LCD-skärmar använder CCFL-bakgrundsbelysning kommer mer långsammare, gradvis stigande till full ljusstyrka. WLED monitorer också ljusare i allmänhet ger mer levande färger och högre nivå som kontrast. De kan också tunnare, som lysdioder tar upp mindre plats än en CCFL-bakgrundsbelysning i en vanlig LCD-monitorn.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort LCD på en Dell Precision 4400

Relaterade artiklar


 • hur du konfigurerar IP-adressen på en HP LaserJet 1022n
 • hur du tar bort sandisk lansera
 • hur man byter en Toshiba en-105 skärm
 • hur man installerar xp på en HP zv6000
 • hur man uppgraderar minnet i en Toshiba Satellite A100 laptop
 • hur man laddar bläck i en kanon 1600 skrivare
 • Hur kan jag återinstallera en avkodare för min DVD-spelare?
 • hur 12-vägs flera saker i förädlingskedjan
 • hur radera förändringar bios
 • hur man installerar ett grafikkort i en dator med d815efv