Dator > Fakta om datorchips

 • Fakta om datorchips


 • Datachips blir en allestädes närvarande del av vår värld, som förekommer i många olika typer av enheter och utför en mängd olika funktioner. Persondatorer är bara en av de platser som dator chips utföra beräkningar och tillåter användare att manipulera data som annars kan vara omöjligt

  Definition

  datachips är elektroniska apparater som fungera som en CPU, eller centralenhet i ett elektroniskt system. Datachips innehåller också minne, lagring program data eller information inmatning av användaren. Ett datachip består av många små transistorer, som arbetar tillsammans för att slutföra beräkningar och utföra allt det kommando uppgifter i samband med systemet. Detta händer när el strömmar genom transistorer som var och som ändrar dess spänning.

  Historia

  datorchips som vi känner dem uppfanns på 1950-talet, efter uppfinningen av transistorn 1947. Denna nya teknik ersättas vakuumrör som gjort tidigare datorer så stort och begränsat deras effektivitet. År 1958 Jack Kilby uppfann den integrerade kretsen, med en enda av material (chip) som bas för hela nätverket av anslutningar. Layer på 1950-talet Robert Noyce utvecklat ett nytt sätt att koppla de enskilda transistorer på ett chip genom att tillämpa ett lager av ledande metall och ta bort delar av den att bilda kretsen.

  Design

  datachips använda olika material att leda elektricitet och kontrollera flödet av höra som genereras av denna el. De flesta datachips är inrymt i ett keramiskt hölje och kan använda kisel, guld och platina för sin inre struktur. På grund av sin extremt små och komplexa nätverk av kontakter, är moderna datorchips som görs med hjälp fotolitografi av precision maskiner som säkerställer en maximal grad av tillförlitlighet.

  Specifikationer

  finns flera sätt att mäta kraft och prestanda i en datorchips. Mikroprocessorer i datorer och andra digitala enheter är oftast märkta med en hastighet, som mäts i gigahertz (GHz) eller megahertz (MHz). Dessa Hastigheterna i vilken takt dataflöden via chippet, men det är inte den enda faktor som avgör hur effektivt chip. Moderna datachips kan ha flera kärnor, så att de kan slutföra flera uppgifter med större processorkraft. Andra viktiga datachip specifikationer innefatta cacheminne storlek och energiförbrukning.

  Använder

  datachips finns på de flesta elektroniska apparater idag, att utföra många olika funktioner. Datachips i mobiltelefoner köra telefonens operativsystem och gränssnitt med telefonen för att ringa samtal och textmeddelanden möjligt. MP3-spelare använder ett datachip att dekomprimera musikfiler och producera den digitala signalen att spelaren skickar till högtalare eller hörlurar. Datachips är också vanliga i bilar där de övervakar säkerhetssystem, kontroll motoreffekt och makt ombord navigerings-och underhållningssystem.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man bygger en dator för videoredigering

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP Deskjet 3320 skrivare
 • hur man installerar en westell wirespeed C90 modem
 • specifikationer och information om LCD-bildskärmar
 • hur man skriver ut en stor TIFF-fil
 • hur man uppgradera processorn i en Dell D810
 • hur du kan uppgradera min USB-portar för hög hastighet
 • hur man driver en dator från ett flashminne
 • hur man installerar en GeForce 8600 grafikkort i en ny byggnad
 • En beskrivning av datorns minne
 • hur du överför data från en gammal dator dator till en ny iMac