Dator > hur du uppgraderar 1,7 Celeron M till 2,0 Pentium 4

 • hur du uppgraderar 1,7 Celeron M till 2,0 Pentium 4


 • Uppgradering av ditt 1,7 Celeron M till en 2,0 Pentium 4-processor inte är en svår uppgift. Även om du kan skrämmas genom att hantera invecklade hårdvara, är förfarandet inte svårt. Processen kan bli möjligt att genomföra i ca 15 minuter, beroende på din komfort nivå med följande tekniska procedurer. Utfört ingreppet kan spara pengar eftersom du inte behöver betala på arbetsmarknaden av att ha det gjort av någon annan

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  Antistatarmband.


  1.
  Koppla loss apparaten från baksidan av datorn. Detta är den tjocka, svarta sladd som ansluts till baksidan av nätaggregatet i datorn.
  2.
  Jorda dig själv genom att röra vid något metallföremål. Detta kommer att förhindra statisk urladdning, vilket kan förstöra processorn eller andra elektroniska komponenter du kommer i kontakt med. Du kan också använda en jordad rem som fäster på handleden och något av metall. Detta kommer att hålla din jordad under hela proceduren.
  3.
  Öppna datorns hölje. Ditt fall kommer antingen tätas med skruv eller en lättöppnad spärren. Om det använder en snabb-spärren behöver du inte verktyg för att öppna datorlådan för att exponera insidan. Annars använder en skruvmejsel för att ta bort locket från chassit.
  4.
  Leta processorn. Processorn kommer att vara mot mitten av moderkortet och kommer att ha en silver block fäst till toppen. Detta kallas kylflänsen.
  5.
  Ta bort kylflänsen från toppen av processorn. Det kommer att monteras på toppen av processor med ett fäste som låser den på plats där. Lås fästet från sidan av processorn montera och ta bort kylflänsen.
  6.
  Ta bort Celeron M-processor från moderkortet. Processorn kommer att knytas till moderkortet med en spärr som låser den på plats. Lyft spaken för att avsätta processorn från moderkortet, och sedan lyfta det från moderkortet.
  7.
  Montera Pentium 4-processor i sockeln. Processorn och sockeln båda har hack i ena hörnet som hjälper dig i kö processorn korrekt innan sittplatser processorn. Tvinga inte processorn, r du kan böja stiften på den. Om det inte passar lätt in i uttaget, kontrollera justeringen.
  8.
  Lås processorn på plats genom att trycka spaken ner mot moderkortet.
  9.
  Montera kylfläns. Placera kylflänsen ovanpå processorn och använda fästet för att låsa den på plats igen.
  10.
  Seal ärendet Sätta tillbaka locket eller locket till chassit.

  11.
  Anslut strömmen tillbaka in i baksidan av nätaggregatet i datorn.

  tips och varningar


 • Du måste se ditt moderkort kan stödja en Pentium 4-processor innan du installerar processorn. Detta kan verifieras genom att kontrollera med tillverkaren av moderkortet.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur du tar isär en 2001 iMac

Relaterade artiklar


 • Inaktivera bläckpatron kontroll i en kanon ip1600
 • hur du partitionerar och formaterar en ny hårddisk
 • hur man fyller kanon bc8 till skrivare
 • anvisningar för en extern USB-diskettenhet
 • hur man väljer vilken inspelningsbara cd att köpa
 • hur du uppdaterar bios på en Intel 865
 • hur man ansluter en standard DVD-spelare för visning på en datorskärm
 • Om Intel Turbo Boost-tekniken
 • hur du vill justera patroner av en HP psc 950xi
 • hur du skannar negativ med HP G3010 scanner