Dator > hur är flashminne som används i verksamheten?

 • hur är flashminne som används i verksamheten?


 • Flash-minne enheter används alltmer i näringslivet. Medan spindel-baserad teknik är fortfarande den standard för intern lagring, den trenden kan förändras

  Flash Technology

  Medan spindel-baserade enheter lagra data i form av magnetiska partiklar belägga ytan på diskarna är Flash mycket annorlunda. Flash-enheter lagra data i ett raderbara, programmerbara integrerade kretsar. Detta kräver inga rörliga delar och mycket mindre ström än spindlar. Det energisparläge krav innebär också att enheterna alstrar mindre värme.

  USB-enheter

  På en liten skala, kan flash-teknik ses i form av portabla USB-enheter. Dessa enheter kan hålla tiotals gigabyte data, kräver ingen intern energikälla och är långt mer hållbara än disketter (som de snabbt byta ut). Användningen av lokala nätverk, e-post och Internet finns överallt i affärer, men ibland det säkraste sättet att kontrollera känsliga uppgifter är att hålla bort nätet och "hand bära" det till sin destination.

  huvudminne

  På en större skala, kan flash-enheter användas för att ersätta spindeln-hårddisk på en dator. Från och med 2010 är detta ett något dyrare alternativ för samma mängd minne. Men av detta fördelar i vissa situationer. Bärbara datorer är mer benägna att vara tappas eller vältas, och mer hållbara flash-enhet (kallas även en Solid State Drive eller SSD) kan vara att föredra. Det energisparläge behov SSD kan också förlänga batteritiden.

  Data Farms

  Användningen av SSDs i serverfarmar är också under övervägande. Server gårdar är kedjor av många enheter som innehåller stora mängder av data. Sjukhus, myndigheter, universitet och andra organisationer har traditionellt används spindeln tekniken eftersom det var det enda hållbara alternativet. Kan dock SSD ger samma funktion för en något ökad kostnad. De kan ändå vara ett bättre alternativ dock, eftersom cirka 20 procent av driftskostnaderna för serverfarmar är tillägnad kylning. Stapling den inneboende kraften besparingar SSD-enheter och de besparingar på kylning kan kompensera för de ökade nominellt ursprungliga kostnaden för medierna själva.

  hybridsystem

  Spindel och SSD-tekniken är inte ömsesidigt uteslutande, dock. Både stationära och bärbara datorer har tillverkats som använder sig av spindel och SSD-system. Använda särskild programvara och hårdvara för att samordna de två typerna av fordon och öka varje styrkor, kostnadseffektivitet och livslängd av spindel enheter och hastighet och energibesparing av SSD-enheter kan både bli verklighet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter moderkortet i en gateway M460

Relaterade artiklar


 • HP 1310 skrivare felsökning
 • hur du installerar minne för en Compaq Evo n610c
 • hur man torka hårddisken från Dell bärbara datorer
 • hur DESOLDER
 • hur man installerar ett internt modem på en stationär dator
 • hur man installerar en zebra skrivare
 • hur man passar eller stapla två Type II PC-kort i slots när båda är för höga
 • hur du ansluter den seriella porten på en LaserJet 4 skrivare
 • hur man installerar en Western Digital 80GB förstärkt IDE-hårddisk i en Mac
 • Spelregler för videokamera skivor i en dator dvd-spelare