Dator > typer av servrar som används på nätet

 • typer av servrar som används på nätet


 • Du behöver:
  Skruvmejsel

  Internet är en viktig del av det moderna samhället. . För många, de tjänster och program som används på nätet är öppna och sömlösa. Men för att ge den komplexa miljö av Internet, måste många olika typer av servrar arbetar tillsammans. Internet är ett världsomspännande nätverk av servrar för olika ändamål som tillsammans skapar den online upplevelse att så många använder. En förståelse för dessa olika typer av servrar kan skapa en förståelse för den komplexa infrastruktur som ansvarar för vardagliga sysslor online.

  webbservrar

  Webbplatser är bland de viktigaste funktionerna av Internet. För att filer ska visas på nätet i form av en webbsida, måste dessa filer finnas på en webbserver. Alla webbplatser vistas på en eller flera webbservrar som är anslutna till Internet med det enda syftet att tjäna upp HTML-dokument, bilder, videor och annat innehåll så alla i hela världen kan se och uppleva filerna.

  E-postservrar

  e-postservrar är ansvariga för hanteringen av inkommande och utgående meddelanden som utgör det globala e-postsystem. De flesta e-tjänster består av två olika typer av servrar. Den "SMTP" server hanterar utgående meddelanden, medan "POP" eller "IMAP" servrar tar emot e-post. Det primära syftet med alla server är att lagra information. Medan en webbserver lagrar webbsida till uppgifter, e-postservrar för att lagra e-postmeddelanden. Deras operativsystem använder programvara för att hantera ständiga förändringar av uppgifter som sker under hela dagen. Dessutom, e-postserver plattformar använder algoritmer för att dirigera meddelanden från en server till en annan, och för att anmäla avsändare om den mottagande servern inte kommer att acceptera deras utgående meddelande.

  Proxyservrar

  När proxyservrar fungerar bra, hjälper de till att förbättra Internet-upplevelse. En proxy kan många arbetsuppgifter, men alla är förknippade med "gateway" ansvar i ett nätverk. Om en proxy är aktiverad för ditt lokala nätverk eller Internet-leverantören kan det spärra vissa webbplatser så att du inte kan komma åt dem. Dessutom kan en proxy "cache" data på populära webbplatser för att spara bandbredd för tjänsteleverantören. När en proxyserver cachar en webbplats, det hämtar webbplatsens data en gång, och sedan använder denna information för någon användare som försöker komma åt den webbplatsen, snarare än re-ladda ner webbplats information en andra gång.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar en trasig Apple G4 laptop skärm

Relaterade artiklar


 • hur kan jag ladda ner den nya portot på min post skala?
 • hur man ansluter en bärbar dator till ett skrivbord med en RS232
 • hur du ändrar din diskettenhet uppdrag
 • hur du vill justera patroner av en HP psc 950xi
 • SD-kort dataåterställning
 • information om disketter
 • hur du formaterar en micro sd hc
 • hur man byter en kylfläkt i en Dell-b120
 • hur man uppgraderar en CPU på en gateway m-1617 notebook
 • förteckning över de komponenter i ett POS system