Dator > hur man ansluter ett microSD-kort till en USB-port

 • hur man ansluter ett microSD-kort till en USB-port


 • MicroSD-kort är en form av löstagbara lagringsenheter som vanligen används i bärbara enheter, t. ex. media-spelare, digitalkameror och mobiltelefoner. MicroSD-kort innehåller data om omedelbar eller senare användning i sådana enheter. Ett populärt sätt att flytta innehåll till denna typ av flashminne är genom att bifoga den till en dators USB port. Men en MicroSD-kort passar inte in i en annan hamn på egen hand. Lyckligtvis finns det standardiserade metoder som du kan få en dators USB port för att upptäcka och erkänna microSD-kort

  Du behöver:.
  SD Reader.
  MicroSD-kompatibel enhet.
  USB-kabeln.

  Standardmetod


  1.
  Köp en USB SD Reader. För att ansluta en MicroSD-kort till en USB-port, bör en SD-läsare fungera som en "mellanhand" mellan MicroSD-kort och en USB-port. Dessa kan köpas både online eller hos din lokala återförsäljare.
  2.
  Sätt in microSD-kort till USB SD Reader. Dessa enheter har en tom ficka stor nog att passa din microSD-kortet i. Se till att det är ordentligt för effektiv upptäckt.
  3.
  Anslut USB SD-läsare till en ledig USB-port. För datorn att känna igen ordentligt enheten minne lagring, se till att du ansluter den till ditt SD-läsare innan du sätter fast den i datorns USB-port. Som en form av minne lagring, kommer ditt operativsystem igen både SD-läsare och microSD-kort automatiskt utan behov av drivrutiner installeras manuellt.
  4.
  Formatera ditt microSD-kort . När du ansluter MicroSD kort till USB-porten för första gången, måste ditt operativsystem för att tilldela den ett filsystem för att läsa det framgångsrikt. Det är, trots att din dator kommer att upptäcka ditt kort, du inte att faktiskt flytta data till den. Således formatera ditt kort genom att välja lämpligt alternativ inom systemets viktigaste kontrollpanelen eller enhetshanteraren.

  Alternativ metod


  1.
  Sätt microSD-kortet i en SD -kompatibel enhet. Om du äger en MicroSD-kompatibel digitalkamera eller portabla mediaspelare, till exempel leta efter ett microSD-kortplats där du kan koppla in den.
  2.
  Anslut din bärbara enhet via en USB kabel. Sådana kablar används ofta för att läsa bärbara enheter som använder sig av en dator för filöverföring.
  3.
  Formatera microSD-kort. För framgångsrika upptäckt måste flyttbara lagringsmedia vara korrekt formaterad för ditt system att erkänna det. När sökningen är klar, ditt system kommer omedelbart upptäcka och läsa din microSD-kort.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Fakta om datorchips

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar särskilda nycklar för en Microsoft 4.000 tangentbord
 • om videokortet i en Mac mini
 • hur man installerar spel kort
 • förstoringsglas datorskärmar
 • Hur konvertera FAT 32 till en ntsf extern hårddisk
 • om 4-vägs multitasking
 • VoIP krav lista
 • kisel värmeledningsförmåga materialegenskaper
 • Toshiba RAM installationsinstruktioner
 • hur du fyller NIC drivrutiner på en Dell OptiPlex GX1