Dator > Skillnaden mellan Bubble Jet-och bläckstråleskrivare

 • Skillnaden mellan Bubble Jet-och bläckstråleskrivare


 • Bubble Jet-skrivare, faktiskt en typ av bläckstråleskrivare, skiljer sig från andra bläckstråleskrivare med hjälp av värme för att skapa bubblor som eld bläck på papper. Andra bläckstråleskrivare använder piezoelektriska ställdon-en keramisk bit vibrerade av el-för att tvinga bläck på papper

  Historia

  Siemens patenterade första bläckstråleskrivare under 1951 och utvecklade den under 1960, enligt Mimech. com. På 1970-talet, gjorde IBM den kontinuerliga bläckstråleskrivare för att markera och kod paket. År 1977 presenterade Siemens drop-on-demand bläckstråleskrivare, som var långt mindre komplex-det skulle bara mata bläck på papper när det behövs, med hjälp av en piezoelektrisk keram ställdon.

  Mimech. com noterar också att Cannon utvecklade det första skrivaren Bubble Jet på 1970-talet, liknande Siemens bläckstråleskrivare hjälp av en piezo ställdon, utom Cannons Bubble Jet används för värme för att bilda en bubbla bläck ånga som tvingade bläck på papper. Strax efter lanserade Hewlett-Packard sin skrivare Bubble Jet, en så kallad termisk bläckstråleskrivare.

  Komponenter

  Det mest kända delen av skrivaren är bläckpatronen vi förändras när bläcket tar slut. Moderna skrivare inkluderar skrivhuvudet i patronen. Skrivhuvudet är där bläcket sprutas på papperet, med en piezo ställdon eller Bubble Jet. Skrivarhuvudet rider på en krängningshämmare som jämnt fördelar bläck medan stegmotorn skjuter den fram och tillbaka. När du matar in papper i en skrivare, rullar ut papperet inuti och gör att papperet rullar i rätt takt så den tryckta texten går smidigt.

  Fördelar

  bläckstråleskrivare, inklusive bubbla jets, är mycket tysta och kan producera vackra färgbilder med fotografisk kvalitet. En annan fördel är deras relativt lågt pris jämfört med andra skrivare typer, såsom laserskrivare.

  Nackdelar

  Nackdelen med att använda en bläckstråleskrivare är att samtidigt som bläckstråleskrivare är billigare än laserskrivare, de kostar mer att underhålla , särskilt i kostnad per sida. Undantaget är tung industriell skrivare, vissa modeller som kan producera utskrifter för ungefär en tredjedel av en cent per sida, rapporter Mimech. . Com

  Överväganden

  Innan du köper en skrivare bör människor fundera över vad de behöver i en skrivare och hur de planerar att använda det-främst för textutskrifter kontra skriver ut foton från en digitalkamera-och kostnaderna för bläck. Du kan ofta göra fynd eller särskilda rabatter online.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur du kopierar en ljud-cd till en hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Linksys-nätverkskort
 • Hur man testar en CPU & moderkort
 • hur man rengör en patron för Canon BCI-21b BCI-24B
 • hur man skapar en bootbar partition
 • hur till återvinna skadade jpeg-filer från ett SD-kort
 • Hur konvertera en FAT 32-partition till NTFS i Windows XP
 • riktningar att fylla Brother bläckpatroner
 • hur man hämtar data från ett SD-kort efter omformatering
 • hur man installerar mer RAM i en emachine t6410
 • hur man gör en startbar CD skiva