Dator > om 4-vägs multitasking

 • om 4-vägs multitasking


 • Fyrvägs multitasking är en Intel-teknik utvecklats för att optimera användningen av multi-core datorer för att genomföra parallella bearbetning av uppgifter datorprogram eller processer. Fyrvägs multitasking förbättrar den tidigare tekniken för parallell bearbetning som utförs av single-core eller CPU baserade datorer, som skulle kunna köra program endast i ett pseudo-parallell sätt genom att växla mellan program uppgifter under genomförandet. Fyrvägs multitasking använder sig av flera CPU-kärnor finns på Intel Core i3, i5 och i7 processorer dator för att kunna verkställa datorn processer samtidigt.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.

  Krav på Four-Way Multitasking

  För att din dator att använda fyrvägs multitasking, måste det ha flera kärnor på datorns processor och stödja Hyper-Threading-teknik som utvecklats av Intel Corporation. I slutet 202C Intel Core i5 och i7 processorer datorn var de första processorerna som kunde stödja fyrvägs multitasking. De var snart anslöt i början av 2010 av Core i3, som också är utrustad med en fyrvägs multitasking förmåga. Den konkurrerande processorer från AMD stöds flera kärnteknik, men som om 2010 inte kan stödja Intel-teknik behövs för att utföra fyra riktningar bearbetning.

  Fördelar med Fyra-fråge Multitasking

  När en processor klarar av fyra -sätt multitasking, kan den mer effektivt utnyttjar datorresurser för att köra program eller process uppgifter parallellt. Den effektivitetsvinster ökar när efterfrågan på datorns resurser genom de program som genomförs ökar. Vanliga program som ha stor nytta av fyra sätt multitasking inkluderar redigering parti video och spela 3D-spel eller simuleringar. Computer effektivitet har riktmärke testats för att öka upp till 90 procent när du kör komplexa, resurskrävande program.

  Single Core processorer

  Under mitten av 2000-talet, singel core processorer datorn var de dominerande processorer som säljs på konsumenten marknad. De fortsätter att vara en av de köpta dominerande processorer, men de är oförmögna att genomföra sann multitasking eller fyrvägs multitasking. Single core-processorer som inte multitasking utnyttjar operativsystemet schemaläggaren-som delar många uppgifter i bitar, sedan linjer upp dem att gå igenom processorn-för att ge intryck av parallell bearbetning till slutanvändaren.

  Multi-core datorprocessorer

  Multi-core-processorer har en enda CPU som innehåller två eller flera separata mikroprocessorer som kan användas för att utföra uppgifter på datorn parallellt. Operativsystemet fortfarande kan schemalägga skilda uppgifter till "tid aktie" om de resurser som separata kärnor datorn processor krävs. Multi-core-processorer som kör fyrvägs multitasking kan uppnå ökningar av den totala processor hastigheter upp till 133 MHz beroende på datorprogram som används på datorn.

  Användning

  i fyra riktningar multitasking är aktiverat som standard på en Intel Core i5-processor och kan användas av i7 CPU om bytt från åtta-vägs multitasking i datorns BIOS. Det enda sättet att stänga av fyra sätt multitasking är att inaktivera funktionen i datorns BIOS. Om multitasking är aktiverat hanterar operativsystemet datorns resurser på bästa optimera datorns prestanda och hålla datorn processorns temperatur inom säkra gränser för hårdvara.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man får Linksys lne100tx att fungera på XP x64

Relaterade artiklar


 • riktningar att fylla Brother bläckpatroner
 • Vad behöver du för att bränna en CD?
 • hur man byter en HP 810E moderkortet
 • skannrar och skrivare kompatibel med Windows Vista
 • Felsökning och reparation av en spira x20 lcd
 • Ta bort en brevlåda i Exchange 2003
 • hur du tar bort & ersätta moderkort på en Acer m5309
 • hur du tar bort och ersätter en Dell Inspiron 1300 tangentbord
 • hur du uppgraderar grafikkort för AGP 2x/4x
 • Felsökning av en Iomega Zip 250 externa USB-