Dator > hur man installerar en Athlon cpu

 • hur man installerar en Athlon cpu


 • AMD Athlon processor-familjen erbjuder simultan 32-och 64-bitars drift, och tack vare sin fysiska struktur, installation till en kompatibel moderkort är en lätt uppgift. AMD Athlon-processor installeras i en ZIF (Zero Force insertion) uttaget som finns på moderkortet. Stiften sitter på processorn är placerad på ett sätt som gör felaktig installation omöjligt. Hantera processor med omsorg, det rekommenderas att du bär en antistatisk armband för att undvika att skada processorn medan hanterar det.

  Du behöver:
  Antistatiska armband
  . AMD Athlon-processor.
  Termisk pasta.
  Processor kylfläns /fläkt.


  1.
  Leta upp ZIF processorn uttaget på din moderkortet. ZIF socket är fyrkantig, vanligen vit till färgen, och har ett antal hål och delar samma dimensioner storlek som processorn. Strap på antistatiska armbandet och fästa fast krokodilklämman till en metall del av datorns hölje ram (Du måste ta bort luckan på din dator för att installera processorn om du inte redan har gjort det, se till datorns dokumentation om hur du tar bort panelen om du är osäker).
  2.
  Ta AMD Athlon-processor ur förpackningen. Håll processorn på dess sidor, med fingertopparna. Rör inte metallstift under som skador på processorn kan uppstå. Leta reda på bruna låsspaken monterade på sidan av ZIF kontakten.
  3.
  Lyft upp ZIF socket låsspaken så det sticker rakt upp från moderkortet. Notera de små triangelformade indikator på det nedre vänstra hörnet av processorn, du kommer att behöva läge denna triangel indikator så att den ställer upp med motsvarande märkning på hörnet kanten av ZIF-sockeln.
  4.
  Sänk processorn på ZIF kontakten med triangeln märken av både processor och ZIF socket uppradade exakt. Stiften av processorn ska sätta jämnt i hål i ZIF sockel med liten ansträngning från fingrarna. När processorn är korrekt monterad på ZIF socket, sänka låsarm ner till sin ursprungliga position för att säkra processorn på plats.
  5.
  Ta ut din kylfläns /fläkt från dess förpackning och läs instruktionerna som följde med produkten ordentligt. Beroende på din moderkort, måste du installera antingen en skruv-typ eller clipart-typ kylflänsen på toppen av din processor. Se till att pre-tillämpas termisk pasta på botten av kylflänsen inte har kladdat av eller avlägsnas delvis, lägga till fler termisk pasta till botten av kylflänsen vid behov innan du installerar den på processorn
  . 6.
  Anslut kylflänsen elektriska fläktkontakten till rätt stift anslutningen på ditt moderkort. Processorn Fläkten elektriska anslutningen terminal på moderkortet består vanligen av två eller tre stift och kan vara märkt "CPU-fläkten. "Se din moderkortets dokumentation om du är osäker eller inte kan hitta lämplig anslutning terminalen för processorfläkten.
  7.
  Anslut nätsladden till datorn tillsammans med någon annan kringutrustning behövs för att testa datorn. Slå på datorn och se till att CPU-fläkten fungerar. Koppla bort antistatiska armband kabel från datorns chassi och ersätta datorns hölje täckplatta.

  tips och varningar


 • Kontrollera att datorn är ansluten innan du installerar processorn.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man återställa oavsiktligt raderade filer från flyttbara lagringsmedia

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en bläckpatron i en Photosmart C4200
 • hur man ställer in ett PCI SATA-adapter för RAID
 • hur man installerar en HP Deskjet 3820 skrivare
 • hur att fylla HP Deskjet patroner
 • hur man installerar MS SQL 2005
 • hur man installerar en utomhus wifi antenn
 • hur man skapar ett nytt tangentbord karta
 • funktionerna i Tablet PC
 • hur man rengör en Compaq Presario-skärm laptop
 • hur du tar bort en hårddisk från en Dell Inspiron 9300