Dator > hur man installerar en DVD-enheten i G4 kvicksilver

 • hur man installerar en DVD-enheten i G4 kvicksilver


 • Power Mac G4 Quicksilver släpptes 2001, innan DVD-brännare nått överkomliga prisklasser för de flesta konsumenter. Vid tidpunkten för G4 Quicksilver utsättning, DVD-brännare-eller "SuperDrive"-var en $ 800 add-on, även om det också en större hårddisk och snabbare processor. Idag DVD-brännare är billiga råvaror. Du kan lägga till en DVD-enhet till din G4 Quicksilver billigt, som ger din dator möjligheten att spela högkvalitativa filmer och säkerhetskopiera stora mängder data

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  IDE (ATA) DVD SuperDrive.


  1.
  Stäng av G4 Quicksilver ner. Om du tror att datorn kan vara i viloläge slå på den, låta skrivbordet för att läsa helt och stängde den igen.
  2.
  Tryck på något av metall kortplatsen täcker på baksidan av tornet för att ladda ur eventuell statisk elektricitet. Ta bort alla kablar från baksidan av G4 Quicksilver och föra tornet till din arbetstid plats. Se till att ditt arbete ytan är stark nog att hålla tornet.
  3.
  Lyft runt handtag på sidan av chassit G4 tills du känner den inre spärren klickar sväng sidopanelen ner för att öppna datorn. Den befintliga CD-enheten är i metall bur på toppen av chassit.
  4.
  Ta bort de fyra skruvarna säkra enhetshölje till G4 tornet. Två av skruvarna sitter ovanför buren, är en på framsidan av tornet och den sista är på baksidan av buren. Håll enhetshölje upp med den lediga handen när du tar bort den sista skruven.
  5.
  Dra enhetshölje delvis ur datorn. Ta bort data och elkablar från baksidan av CD-enheten. Om du har en Zip-enhet installerad, ta bort kablarna från den också.
  6.
  Dra enhetshölje mot baksidan av datorn och ut genom den öppna sidan. Placera buren på ditt arbete yta i en upp och ner position så att du kan se skruvarna på undersidan av CD-enheten.
  7.
  Ta bort de fyra skruvarna som håller CD köra till metallbur, tryck sedan enheten genom framsidan av buren.
  8.
  Skjut DVD-enheten genom framsidan av buren. Line skruvhålen på undersidan av enheten med dem på undersidan av enheten buren. Skruva fast enheten på plats med skruvarna reserverade från föregående steg.
  9.
  Håll enhetshölje nära sitt fäste ställning i G4 torn så att du kan koppla in el-och datakablar . Placera änden kontakterna på kablar på DVD-enheten för korrekt kabeldragning.
  10.
  Placera enhetshölje tillbaka i G4 tornet, skjut den framåt tills alla fyra skruvhål linje upp. Använd tjänster på botten av enhetshölje liksom skårorna inuti G4 torn som guider.
  11.
  Tillbaka de fyra skruvarna för att säkra enhetshölje till G4 tornet.
  12.
  Stäng G4 tornet och återställa datorn till dess ursprungliga läge. Macintosh operativsystem kommer att känna igen enheten när datorn är påslagen.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fixar en skadad skärm bärbar dator

Relaterade artiklar


 • Dell Inspiron lcd instruktioner bakgrundsbelysning installation
 • hur man läser minne på en dator felsökas
 • hur man kopplar en USB-hårddisk i Windows XP
 • hur man kan justera en zhone DSL-modem
 • refill instruktioner för HP 78 bläckpatroner tricolor ut
 • hur man öppnar en HP 25a bläckpatron för påfyllning
 • hur man programmerar en digital skanner
 • hur man köper en bläckpatron för en Officejet 4300
 • HL 5140 Brother felsökning
 • hur man fyller en HP patron c4817a bläckstråleskrivare